Saša Magazinović

Politička partija: SDP

Trenutna pozicija: Zastupnik Zastupničkom domu u PS BiH

Rođen je 1978. godine u Sarajevu gdje je i diplomirao na Mašinskom fakultetu. SDP-u se pridružio 1997. godine, a danas je predsjednik Glavnog odbora ove stranke.

U dva navrata je bio vijećnik u Općinskom vijeću Ilidža, a 2006. godine je izabran za poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo, a istovremeno je bio i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Osvojio je mandat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH 2010. godine, i obnovio ga 2014. i 2018. godine.

Izvor: CIN

Kršenje Pravilnika o ishrani u OS BiH i uskraćivanje prava profesionalnim vojnim licima

Tragom izjave Saše Magazinovića, Istinomjer je izvršio uvid u sadržaj pomenutog Izvještaja o radu parlamentarnog vojnog...

Saša Magazinović nije javno pojeo glasačku kutiju

Govoreći o šansama za pobjedu na Opštim izborima 2018. godine kandidata SDP-a BiH za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, Denisa Bećirovića u odnosu na kandidata SDA za istu poziciju,...Magazinović podsjetio HDZ BiH da je Vijeće ministara davno usvojilo “zakon o hrvatskom kanalu”

„Javnost treba znati da je u siječnju 2013. godine u Vijeću ministara, a na prijedlog predsjedavajućeg Bevande, bez sudjelovanja resornog ministarstva i preglasavanjem jednog od konstitutivnih...