Albin Muslić

Politička partija: SDP BiH

Trenutna pozicija: Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH

Rođen je 27.07.1982. godine u Bihaću. Godine 2005. diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Bihaću kao najbolji student generacije za šta je odlikovan rektorovom nagradom „Zlatna plaketa za najboljeg studenta generacije“. U februaru 2006. godine odlukom Senata Univerziteta u Bihaću izabran je u zvanje asistenta, te zasniva radni odnos na Pravnom fakultetu Univerziteta u Bihaću.

Tokom 2010. godine okončava četverogodišnji postdiplomski studij odbranom magistarskog rada na temu „Izvlaštenje u pravnom poretku Bosne i Hercegovine“. Iste godine biran je u zvanje višeg asistenta na Pravnom fakultetu Univerziteta u Bihaću. U aprilu 2014. godine odbranio je doktorsku disertaciju pod naslovom „Pravni položaj jedinica lokalne samouprave u upravljanju i raspolaganju vlastitom imovinom“.

U oktobru 2014. godine, odlukom Senata Univerziteta u Bihaću, biran je u zvanje docenta. Na koncu, odlukom Senata Univerziteta u Bihaću iz juna 2021. godine biran je u zvanje vanrednog profesora na naučnu oblast Građansko pravo.

Na prijevremenim izborima, koji su održani 16. januara 2011. godine, izabran je za općinskog načelnika Bihaća. U tri navrata, na Općim izborima 2006, 2010. i 2014. godine izabran je za zastupnika u Skupštini USK, 2018. godine za zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, a 2022. godine za zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Izvor: SDP BiH
Izvor fotografije: Parlamentarna skupština BiH

Dosljednosti
Nedosljedno 1
Istinitosti
Neistina 1
Pitajte Istinomjer!