Istinomjer uređuje sljedeći tim novinara/ki i istraživača/ica:

 

Danira Karović (projektna menadžerica)

Danira se kolektivu Udruženja građana i građanki “Zašto ne” priključila 2012. godine kroz volonterski i aktivistički angažman radeći na projektima koji se bave političkom i građanskom odgovornošću, novim tehnologijama i kulturnom baštinom. Magistrirala je arheologiju na Univerzitetu u Sarajevu. Timu “Zašto ne” pridružila se u punom kapacitetu 2017. godine, a na platformi Istinomjer radi kao projektna menadžerica.

Dalio Sijah (glavni urednik)

Dalio je studirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, na Odsjeku za filozofiju i sociologiju, a završio je Visoku školu novinarstva MEDIA Plan 2005. godine. Član je tima U.G. “Zašto ne” od jula 2011. godine, a osim što radi kao istraživač i urednik na Istinomjeru, učestvuje u realizaciji svih ostalih projekata organizacije. Također obavlja ulogu osobe za odnose s javnošću.

Amina Izmirlić Ćatović (zamjenica glavnog urednika)

Amina je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2018. godine, od kada je i članica tima U.G. “Zašto ne”. U radu Udruženja učestvovala je i ranije, od 2013. godine, kroz volonterski angažman u organizaciji POINT konferencije i TechCamp Sarajevo. Osim što je istraživačica, na Istinomjeru trenutno obavlja i funkciju zamjenice glavnog urednika, dok na projektu “Indeks otvorenosti”, koji obuhvata regionalni, lokalni i kantonalni indeks, vrši funkciju projektne asistentice.

Denis Čarkadžić (istraživač)

Denis je diplomirao politologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, na kojem je stekao i zvanje magistra evropskih integracija. Kao istraživač i novinar na Istinomjeru radi od februara 2018. godine. Od 2012. godine za printane i online medije u Bosni i Hercegovini objavljuje analize i komentare u vezi s aktuelnim društveno-političkim temama. Saradnik je i aktivista nekoliko udruženja koja propagiraju društveno afirmativne vrijednosti.

Biljana Livančić-Milić (istraživačica)

Biljana je diplomirala na Fakultetu političkih nauka, na Odsjeku za žurnalistiku. Radila je na portalu Klix, na TV Hayat te kao urednica publikacije Sarajevo Navigator. Nakon pauze u radu s medijima, u martu 2018. godine pridružuje se U.G. “Zašto ne”, gdje se uključuje u rad redakcije Raskrinkavanja. Timu Istinomjera pridružuje se u februaru 2020.

Emir Velić (istraživač)

Emir je diplomirao Međunarodne odnose i evropske studije na Internacionalnom Burch univerzitetu u Sarajevu. Praksu je obavio u Vanjskopolitičkoj inicijativi BH i European Values Centru za sigurnosne politike, a kolektivu U.G. “Zašto ne” pridružio se u novembru 2020. godine, gdje radi kao istraživač na platformi Istinomjer.

Sanjin Mahmutović (istraživač)

Sanjin je diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, Odsjek za sociologiju, 2020. godine. Na istom fakultetu magistrirao je 2022. godine u oblasti sociologije. Udruženju građana i građanki “Zašto ne” priključio se u novembru 2020. godine kao intern. Radio je monitoring na projektu “Regionalni indeks otvorenosti”, a trenutno je angažovan kao istraživač na projektu Istinomjer.

Minel Abaz (istraživač)

Minel je rođen 1991. godine u Sarajevu. Nakon završene gimnazije, upisuje Fakultet političkih nauka na Univerzitetu u Sarajevu, gdje diplomira na Odsjeku za politologiju. Master studij iz oblasti socijalne i kulturne antropologije nastavlja na Univerzitetu u Ljubljani. Osim toga, alumnista je i Škole političkih studija Vijeća Evrope i Škole integriteta Transparency Internationala BiH. Senior Fellow je ljetnog fellowshipa organizacije Humanity In Action (2014) i participant u International Summer School in Comparative Conflict Studies u Beogradu (2018). Autor je nekoliko publikacija i mnoštva članaka na portalima Prometej.ba, AbrašMedia, Izvan Svake Kontrole… Prije dolaska na Istinomjer radio je u Mreži za izgradnju mira, organizaciji Save the Children NWB i Uredu specijalnog predstavnika EU u BiH (EUSR).

Alisa Karović (kreativna menadžerica)

Alisa je rođena 4. 9. 1987. godine u Sarajevu. Još od srednjoškolskih dana bavi se volonterskim radom i aktivizmom u udruženjima i pokretima kao što su DOSTA!, Fondacija CURE, Fondacija “Jedan svijet”, kolektiv “Hrana, a ne oružje”, Kolektiv BAZA itd. Timu “Zašto ne” pridružila se 2009. godine, a u Istinomjeru radi videoediting i dizajn.

Istinomjer je razvila i uređuje organizacija:

U.G. “Zašto ne”

Gabriele Moreno Locatelli 21
71000 Sarajevo, BiH
tel/fax: +387 33 61 84 61
www.zastone.ba
[email protected]
Pišite nam na [email protected]

Pitajte Istinomjer!