Ibrahim Hadžibajrić

Politička partija: Nezavisna bosanskohercegovačka lista

Trenutna pozicija: Načelnik Općine Stari Grad; Predsjednik NBL

Rođen u Sarajevu 1963. godine, a završio je Poljoprivredni fakultet 1988. godine. Načelnik je sarajevske Općine Stari Grad od 2008. godine. Bio je član SDA 21 godinu, a potom je bio član SBB do aprila 2016. godine, a godinu dana kasnije osniva i postaje predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste. 

Odmah nakon rata se zaposlio u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, gdje je bio ministar – savjetnik, a potom i vicekonzul u ambasadi BiH u Austriji. Od 2001. do 2003. godine je bio generalni menadžer, odnosno direktor u „Centru za sport i rekreaciju Sarajevo“, a od 2006. do 2008. u „Fondu za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca KS“.

Ibrahim Hadžibajrić je na Općim izborima 2014. godine bio kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, ali mandat  nije osvojio. Na Lokalnim izborima 2016. godine osvojio je mandat načelnika sarajevske Općine Stari Grad kao nezavisni kandidat. Na izborima 2018. godine osvojio je dovoljno glasova za Skupštinu KS, ali je taj mandat odbio i ostao na poziciji načelnika Općine Stari Grad.

Izvor: CIN

Općina Stari Grad:U toku je realizacija četiri infrastrukturna projekta

Shodno ranijim najavama načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahima Hadžibajrića u ovoj općini se istovremeno...

Osigurane neophodne saglasnosti za izgradnju velikog dječijeg igrališta u Aleji ambasadora

Na Darivi, u Aleji ambasadora uskoro bi mogla početi izgradnja velikog dječijeg igrališta simboličnog naziva “Igralište prijateljstva” čiju je izgradnju Općina Stari Grad najavila krajem prošle...Na proljeće u park “Šume prijateljstva”

Općina Stari Grad, na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, najavila je u februaru ove godine otvorenje novog parka “Gradska šuma” koji se nalazi na lokalitetu Grdonj. Naše službe će...