Ibrahim Hadžibajrić

Politička partija: Narodni evropski savez (NES)

Trenutna pozicija: Načelnik Općine Stari Grad; Zamjenik predsjednika NES-a

Rođen u Sarajevu 1963. godine, a završio je Poljoprivredni fakultet 1988. godine. Načelnik je sarajevske Općine Stari Grad od 2008. godine. Bio je član SDA 21 godinu, a potom je bio član SBB do aprila 2016. godine, a godinu dana kasnije osniva i postaje predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

Odmah nakon rata se zaposlio u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, gdje je bio ministar – savjetnik, a potom i vicekonzul u ambasadi BiH u Austriji. Od 2001. do 2003. godine je bio generalni menadžer, odnosno direktor u „Centru za sport i rekreaciju Sarajevo“, a od 2006. do 2008. u „Fondu za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca KS“.

Ibrahim Hadžibajrić je na Općim izborima 2014. godine bio kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, ali mandat nije osvojio. Na Lokalnim izborima 2016. godine osvojio je mandat načelnika sarajevske Općine Stari Grad kao nezavisni kandidat. Na izborima 2018. godine osvojio je dovoljno glasova za Skupštinu KS, ali je taj mandat odbio i ostao na poziciji načelnika Općine Stari Grad.

Izvor: CIN

Dosljednosti
Nedosljedno 1
Obećanja
Neispunjeno 6
Ispunjeno 14
Ispunjeno sa zakašnjenjem 2
Istinitosti
Neistina 5
Istina 1
Pitajte Istinomjer!