Olakšavanje procedura za razvoj obrta

Olakšavanje procedura za razvoj obrta jedan je od mjera za poboljšanje poslovne klime koje je obećao premijer KS Edin Forto.


Izmjene Zakona o koncesijama

Izmjene Zakona o koncesijama obećanje je koje je dao premijer KS Edin Forto u svom ekspozeu. „Izmjena zakona o koncesijama u smjeru analize kriterija dodjele, pooštravanja naplate i objave registra koncesionara“, navodi se u ekspozeu.


Transparentnost subvencija Ministarstva privrede KS

Transparentnost subvencija Ministarstva privrede KS obećao je premijer KS Edin Forto u svom ekspozeu. „Transparentne subvencije Ministarstva privrede KS za startape i nastupe na vanjskim tržištima i sajmovima“, najavljeno je ekspozeu.


Izmjene Zakona o javno-privatnom partnerstvu

Izmjene Zakona o javno-privatnom partnerstvu obećanje je koje je dao premijer KS Edin Forto u svom ekspozeu. „Izmjena Zakona o javno-privatnom partnerstvu s ciljem oklakšavanja procedura za lokalne zajednice“, navodi se u ekspozeu.https://istinomjer.ba/app/uploads/2019/02/ekspoze-edin-forto-26-12-18-final-1.pdf


Podrška razvoju centara za preduzetništvo

U ekspozeu se najavljuje podrška ravoju „centara za preduzetništvo, preduzetničkih inkubatora, klastera, tehnoloških parkova i zona male privrede“


Olakšavanje procedura za pokretanje, vođenje i gašenje kompanije

Premijer KS Edin Forto u svom ekspozeu je obećao olakšavanje procedura za pokretanje, vođenje i gašenje kompanije. „Olakšavanje svih procedura u nadležnosti kantona za pokretanje, vođenje i gašenje kompanije, te aktivno zalaganje za slična rješenja na višim nivoima vlasti, uz obavezno uvođenje jednošalterskog principa i pokretanja firmi putem interneta“, navodi se u ekpozeu kantonalnog premijera.