Nije započeto

Uspostava Registra finansijskih potraživanja u Kantonu Sarajevo

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, NiP, SDP, SBiH) | Oblasti: Ekonomija

Uspostava Registra finansijskih potraživanja u Kantonu Sarajevo. Uspostavljanje jedinstvene evidencije potraživanja u Kantonu Sarajevo, poboljšanje metodologije i dinamike naplate potraživanja, definiranje mjera prema dužnicima i dužnicama koji ne izmiruju svoje obaveze prema Kantonu Sarajevo, sa krajnjim općim ciljem povećanja budžetskih prihoda.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Tokom prvih 100 dana rada Vlada Kantona Sarajevo nije provodila aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Uspostava Registra finansijskih potraživanja u Kantonu Sarajevo bilo je jedno od obećanja i iz Principa i mjera djelovanja Vlade Kantona Sarajevo 2021-2022, a na kraju mandata ocijenjeno je kao djelimično ispunjeno. Kako su za Istinomjer naveli iz Ministarstva finansija KS, Oracle modul potraživanja je implementiran krajem 2021. godine u okviru Projekta nadogranje Informacionog sistema finansijskog upravljanja Kantona Sarajevo prelaskom na Cloud tehnologije. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!