Nije započeto

Revidiranje kapitalnih projekata koji su u toku

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Ekonomija

Revidiranje kapitalnih projekata koji su u toku, koji nisu kompletirani i koji su spremni za realizaciju s ciljem postizanja brže i efikasnije realizacije i povećanja implementacije budžeta u dijelu kapitalnih projekata kako bi se kroz investicioni ciklus preduhitrio i spriječio pad privredne aktivnosti koji nas očekuje uslijed nadolazeće recesije.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Na upit Istinomjera o aktivnostima na realizacji ovog obećanja iz Ministarstva finansija su polovinom marta odgovorili su da je pokrenuta kontrola spremnosti kapitalnih projekata, te unaprijeđena implementacija pravilnika o unosu takvih projekata u Program javnih investicija, što se, kako su reki, ranije nije radilo.

Napomena: Skupština Kantona Sarajevo prihvatila je 15.11.2023. godine Odluku o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo u kojoj su četiri ministarstva dobila novo rukovodstvo, a jedno od njih je Ministarstvo finansija KS. Ovo obećanje je u nadležnosti tog ministarstva, a dijelom Programa skupštinske većine postalo je 15.11.2023. godine, od kada Istinomjer prati njegovu realizaciju.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!