Započeto

Uspostavljanje organizovanog tržišta prirodnim gasom

Partije: SDP | Oblasti: Ekonomija

Uspostaviti organizovano tržište prirodnim gasom i priključiti se regionalnom organizovanom tržištu.

Izvor: Izborni program SDP BiH

U maju 2023. godine Vijeće ministara BiH razmotrilo je i dalo podršku Prijedlogu prednacrta sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o izgradnji plinovoda “Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske”,  zajedno s Osnovama za njegovo zaključivanje. 

Na istoj sjednici utvrđen Prijedlog prednacrt međudržavnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o izgradnji plinovoda “Nova istočna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije” na pravcu granica Republika Srbija – Bosna i Hercegovina – Bijeljina – Banja Luka – Prijedor – Novi Grad, zajedno s Osnovama za njegovo zaključivanje.

Programom rada Vijeća ministara BiH za 2023. godinu predviđeno je usvajanje niza dokumenata, zakonskih i podzakonskih akata s ciljem razvoja regionalnog tržišta električne energije i plina koje će biti usklađeno s preuzetim direktivama EU. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!