Petar Đokić

Politička partija: Socijalistička partija

Trenutna pozicija: Ministar industrije, energetike i rudarstva RS

Rođen je 1961. godine u Brčkom, a u Sarajevu nakon završene srednje škole MUP-a 1980. godine nastavlja studije uz rad.

Jedan je od osnivača Socijalističke partije (SP) 1993. godine. Od 1994. godine neprekidno je član Glavnog i Izvršnog odbora ove stranke, a od 1993. do 2002. godine bio je predsjednik Opštinskog odbora SP-a Brčko. Na Drugom kongresu SP-a 2000. godine izabran je na dužnost zamjenika predsjednika, a na Trećem (vanrednom) 2002. godine za predsjednika Socijalističke partije i tu funkciju i danas obavlja.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske bio je poslanik u periodu od 1997 – 2002. godine, a i 2010. se kandidovao, no od decembra 2010. godine je obavljao funkciju ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske. Od decembra 2014. godine je ministar industrije, energetike i rudarstva RS.

Izvor: Wikipedia

Sanacija Rafinerije nafte Brod i dalje na čekanju

Nakon eksplozije u naftnoj rafineriji Brod, koja se dogodila početkom oktobra prošle godine, vlasti Republike Srpske...

Tender za HE „Buk Bijela“ nije raspisan u prvoj polovini 2019. godine

U svom ekspozeu koji je podnio pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), premijer ovog entiteta Radovan Višković je najavio kako će tender za izvođenje radova na gradnji HE “Buk...“Tutor” pozvan da “odlučno i jasno reaguje”

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) najavila pokretanje procedure “za usklađivanje naziva entiteta Republika Srpska sa Ustavom Bosne i Hercegovine”, Đokić je OHR-u uputio zahtjev da...