Luka Petrović

Luka Petrović (Trebinje, 18. oktobar 1973) srpski je političar, aktuelni gradonačelnik grada Trebinja, generalni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i predsjednik Gradskog odbora ove stranke u Trebinju. Bivši je narodni poslanik IX saziva Narodne skupštine Republike Srpske.

Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu.

Od 2012. do 2014. bio je odbornik u Skupštini grada Trebinja. Godine 2014. izabran je za narodnog poslanika Narodne skupštine Republike Srpske. U avgustu naredne godine imenovan je za generalnog sekretara Saveza nezavisnih socijaldemokrata.
Na izborima 2. oktobra 2016. izabran je za gradonačelnika grada Trebinja sa 10.987 glasova ispred svog protivkandidata Slavka Vučurevića.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Trebinja useljavaju u novi vatrogasni dom

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Trebinja (TVJ) uselit će se narednog mjeseca u novi vatrogasni dom,...

Trebinje: Smanjuje se gradska administracija

U svojoj Platformi za lokalne izbore 2016. gradonačelnik Trebinja, Luka Petrović dao je 76 obećanja. Jedno od obećanja odnosilo se i na reorganizaciju i efikasniji rad Gradske uprave Trebinja, te...Vodosnadbijevanje i navodnjavanje grada Trebinja

U svojoj Platformi za lokalne izbore 2016. gradonačelnik Trebinja, Luka Petrović, dao je 76 obećanja. Jedno od obećanja odnosilo se i na proširenje kapaciteta vodovodne i kanalizacione mreže, te...