Neispunjeno

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice iz Trebinja i novi vatrogasni dom

Iako se nekoliko puta najavljivalo, useljenje Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje (TVJ) u novi vatrogasni dom se ipak nije desilo do kraja decembra 2018. godine.

Izgradnja vatrogasnog doma u Zasad polju je tema o kojoj se već nekoliko godina govori. Gradonačelnik Trebinja, Luka Petrović je krajem 2017. godine izjavio da se izgradnja vatrogasnog doma u Zasad polju odvija planiranom dinamikom, te da će vatrogasci dobiti najsavremeniji objekat u Republici Srpskoj. Prema riječima Petrovića, u ovaj projekat je uloženo ukupno milion i 400 hiljada KM.

Poznato je da područje Trebinja zahvataju veliki požari zbog čega smo željeli da obezbijedimo najbolje uslove našim vatrogascima kako bi što bolje mogli da odgovore elementarnim nepogodama.

Luka Petrović, 25.12.2017.

Iako su građevinski radovi još u oktobru završeni, opremanje enterijera i dalje traje. Neđo Ćuk, zamjenik komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, rekao je da je na objektu završeno oko 95 odsto radova.

Ostalo je opremanje namještajem, koje će trajati oko 20 dana. Konačno su i trebinjski vatrogasci dobili savremeni dom, evropskog standarda, koji će unaprijediti rad vatrogasaca. Ovo je na dobrobit svih naših građana. Ovo je veliki pomak.

Neđo Ćuk, 12.11.2018.

Marko Rikalo, načelnik za prostorno uređenje Grada Trebinja, izjavio je u novembru da je ovo jedan izuzetno težak i skup objekat za izgradnju, te je naglasio da će do kraja godine ovaj dom funkcionisati u punom kapacitetu.

Ima još nekih stvari koje treba da se isprave tako da će do kraja godine ovaj dom da funkcioniše u punom kapacitetu. Najbitnije je da smo uspjeli jer je bilo i teških trenutaka. Hvala nadzornom organu HET-a, koji je pomogao da iskontrolišemo izvođača i neke stvari zaista kvalitetno uradimo. Dokazali smo da i najteže zadatke možemo da ispunimo za kratko vrijeme i da se osjetimo srećnim i zadovoljnim što smo naš grad učinili boljim.

Marko Rikalo, 12.11.2018.

Useljenje u novi vatrogasni dom, uprkos brojnim najavama i dalje čeka, te stoga Istinomjer obećanje gradonačelnika Petrovića i gradske uprave Trebinja ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!