Fahrudin Radončić

Politička partija: SBB

Trenutna pozicija: Predsjednik SBB-a; Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

Rođen je 1957. godine u Crnoj Gori, a u Nikšiću je završio fakultet za nastavnika likovne umjetnosti. Novinarstvom se počeo baviti 1978. godine. Nakon srednje škole je počeo pisati za “Omladinske novine” Socijalističke republike Crne Gore. Tokom 1991. godine osivna Radoncic Public firmu koja u ratnom periodu postaje izdavačka kuća Avaz, a kasnije je osnovao i firmu Avaz-roto press.

Politikom se počinje baviti tokom 2009. godine kada osniva Savez za bolju budućnosti – SBB. Godinu dana kasnije, 2010. godine se kandidirao za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, ali osvojenih 30,49 % glasova koje je dobio nije bilo dovoljno da osvoji mandat. Na funkciji ministra sigurnosti BiH bio je u periodu od 2012. do 2014 godine kada je smjenjen.

Na izborima 2014. godine ponovo je izgubio u borbi za mjesto u Predsjedništvu, a poslije je delegiran u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. U Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH delegiran je i u februaru 2019. godine.

Izvor: CIN

SBB odgovorio na poziv SDA

Nakon održanih Opštih izbora u oktobru 2018. godine, Savez za bolju budućnost (SBB) bio je jedan od političkih...

Radončićev “skok” u vlast

Nakon sjednice kolegija i Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA), koja je po ko zna koji put odlučivala o partnerima za formiranje vlasti, iz ove stranke su pozvali i Savez za boju budućnost...


Konačno zajedno u studiju-Džaferović, Radončić i Bećirović

Pred sam kraj predizborne kampanje, Šefika Džaferovića, Fahrudina Radončića i Denisa Bećirovića, kandidate za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda ispred SDA, SBB-a i SDP-a BiH, građani...