Denis Bećirović

Politička partija: SDP

Trenutna pozicija: Potpredsjednik Socijaldemokratske partije

Rođen je 1975. godine u Tuzli, gdje je i diplomirao 1998. godine na Filozofskom fakultetu, a doktorirao je 2010. godine u Sarajevu. Član je SDP-a od 1991. godine i obavljao je nekoliko funkcija unutar stranke, a od 2009. godine je potpredsjednik ove stranke.

Obavljao je funkciju poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u mandatnom periodu od 2006. do 2010. godine, a od 2010. do 2014. godine je bio predsjedavajući/zamjenik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, da bi u mandatnom periodu od 2014. do 2018. godine ponovo obavljao funkciju poslanika u Predstavničkom domu PS BiH.

Izvor: SDP

Bećirović nije podnio ostavku na funkciju zamjenika predsjednika Kluba Bošnjaka

SDP BiH je u svom ranijem saopštenju pored ostalog obavijestio javnost "da je ovo još jedan nekorektan potez SDA, koji...

Analiza debata za predsjedničke kandidate: “Favoriti” nikom ponikoše

Izbjegavanje direktnog sučeljavanja sa političkim oponentima u BiH nije ništa novo. U razvijenim demokratijama širom svijeta takvo nešto je skoro nezamislivo, obzirom da je politička kultura u tom...Kandidature za Predsjedništvo BiH i “skrivanje karata”

Najzanimljiviji dio tek slijedi. Usložnjeni geopolitički odnosi, borbe frakcija unutar stranaka za svoje favorite, neizvjesnost vezana za moguće načine rješavanja problema izmjene Izbornog zakona...