Lidija Bradara

Direktorica Političke akademije HDZ-a Lidija Bradara je rođena 1971. godine u Kiseljaku. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu 1998. Sa suprugom Šimom ima kćerku Mihaelu.

Članica je Hrvatske demokratske zajednice BiH od 2000. godine.

Karijera

Od 2000. do 2005. godine je radila u administraciji Općine Kiseljak, kada je postala profesionalni zastupnik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. To joj nije bilo prvo parlamentarno iskustvo. Na općim izborima 2002. godine osvojila je mandat u Skupštini Srednjobosanskog kantona (SBK).

Na općim izborima 2006. godine ponovo je izabrana u Skupštinu SBK-a, a istovremeno je ponovo imenovana i u Dom naroda Parlamenta FBiH. Na izborima 2010. bezuspješno se borila za mjesto u državnom parlamentu.

Direktorica je Političke akademije HDZ-a, članica Predsjedništva i Glavnog odbora Stranke, Općinskog odbora Kiseljak te Kantonalnog odbora Središnja Bosna.

Lidija Bradara je na Općim izborima osvojila mjesto poslanika u Skupštini SBK, gdje je trenutno predsjednica Kluba Hrvata. Delegirana je i u Dom naroda Parlamenta Federacije.

Imovina

Prema zemljišnoknjižnim dokumentima, Bradara u Kiseljaku zajedno sa suprugom ima stan vrijedan 90.000 KM te zemljište vrijedno 60.000 KM.

Zakazana vanredna sjednica na kojoj bi se trebalo raspravljati o izbornim jedinicama u FBiH

Prethodnih dana mnogo se govorilo o sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, na kojoj bi se trebao razmatrati...

Zakazivanje sjednica Parlamenta FBiH mjesecima je bilo “sporno”

Iako je općepoznata činjenica da Parlament Federacije BiH mjesecima nije zakazivao sjednice, te da su mnoga važna pitanja dugo vremena bila na čekanju, to nije spriječilo predsjedavajuću Doma naroda...