Lidija Bradara

Direktorica Političke akademije HDZ-a Lidija Bradara je rođena 1971. godine u Kiseljaku. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu 1998. Sa suprugom Šimom ima kćerku Mihaelu.

Članica je Hrvatske demokratske zajednice BiH od 2000. godine.

Karijera

Od 2000. do 2005. godine je radila u administraciji Općine Kiseljak, kada je postala profesionalni zastupnik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. To joj nije bilo prvo parlamentarno iskustvo. Na općim izborima 2002. godine osvojila je mandat u Skupštini Srednjobosanskog kantona (SBK).

Na općim izborima 2006. godine ponovo je izabrana u Skupštinu SBK-a, a istovremeno je ponovo imenovana i u Dom naroda Parlamenta FBiH. Na izborima 2010. bezuspješno se borila za mjesto u državnom parlamentu.

Direktorica je Političke akademije HDZ-a, članica Predsjedništva i Glavnog odbora Stranke, Općinskog odbora Kiseljak te Kantonalnog odbora Središnja Bosna.

Lidija Bradara je na Općim izborima osvojila mjesto poslanika u Skupštini SBK, gdje je trenutno predsjednica Kluba Hrvata. Delegirana je i u Dom naroda Parlamenta Federacije.

Imovina

Prema zemljišnoknjižnim dokumentima, Bradara u Kiseljaku zajedno sa suprugom ima stan vrijedan 90.000 KM te zemljište vrijedno 60.000 KM.

Bradara zakazala sjednicu Doma naroda FBiH

Nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) održala sjednicu na kojoj su utvrđeni rezultati posrednih izbora za Dom...

Još se čeka potvrda svih delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije, Lidija Bradara, najavila je 1. februara kako će se pitanje konstituisanja Doma naroda Parlamenta FBiH završiti do 10. februara. Ono što mi je...Formiranje Vlada u HNK i SBK na čekanju

Pokušaji da se u proteklim sedmici formiraju kantonalne Vlade u HNK i SBK nisu urodili plodom, tako da će ova dva kantona i dalje ostati sa vladama u tehničkom mandatu. Posljednji u nizu propalih...