Još se čeka potvrda svih delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije, Lidija Bradara, najavila je 1. februara kako će se pitanje konstituisanja Doma naroda Parlamenta FBiH završiti do 10. februara.

Ono što mi je poznato jeste da su sve kantonalne skupštine dostavile liste i da su liste ovjerene. Koliko mi je poznato, do utorka će sve skupštine završiti svoj posao i imat ćemo kompletiran novi saziv Doma naroda Parlamenta FBiH.”

Lidija Bradara, 01.02.2019.

Kako sada stvari stoje Centralna izborna komisija utvrdila je rezultate i dodjelila mandate za Dom naroda Parlamenta FBiH delegatima iz Srednjebosanskog, Posavskog, Unsko-sanskog, Tuzlanskog, Zapadnohercegovačkog i Kantona Sarajevo.

Za četvrtak, 07. februara tek je zakazana sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na kojoj će se birati pet delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH iz tog kantona.  

Dakle, proces izbora delegata u federalni Dom naroda nije ni izbliza završen u roku u kojem je to najavila Bradara, pa će Istinomjer stoga i njeno obećanje ocijeniti kao “neispunjeno”.

(Istinomjer.ba)

 

“Da vratimo naziv Srpsko Sarajevo”

Na predizbornom skupu za Opće izbore 2018. godine održanom u Istočnom Sarajevu, predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik...

MPIK BiH: Pravilnik o sezonskoj registraciji vozila i dalje na čekanju

Zastupnik u Predstavničkom domu PSBiH, Saša Magazinović skrenuo je pažnju na propušteni rok Ministarstva komunikacija i prometa BiH kada je upitanju donošenje pravilnika na osnovu kojeg je već...Još jedna najava obnove željezničke stanice na Bistriku

Javnost ovih dana svjedoči još jednoj najavi gradonačelnika Grada Sarajeva, Abdulaha Skake da bi nekadašnja željeznička stanica na Bistriku, koja je godinama izložena urušavanju i propadanju, uskoro...