Još se čeka potvrda svih delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije, Lidija Bradara, najavila je 1. februara kako će se pitanje konstituisanja Doma naroda Parlamenta FBiH završiti do 10. februara.

Ono što mi je poznato jeste da su sve kantonalne skupštine dostavile liste i da su liste ovjerene. Koliko mi je poznato, do utorka će sve skupštine završiti svoj posao i imat ćemo kompletiran novi saziv Doma naroda Parlamenta FBiH.”

Lidija Bradara, 01.02.2019.

Kako sada stvari stoje Centralna izborna komisija utvrdila je rezultate i dodjelila mandate za Dom naroda Parlamenta FBiH delegatima iz Srednjebosanskog, Posavskog, Unsko-sanskog, Tuzlanskog, Zapadnohercegovačkog i Kantona Sarajevo.

Za četvrtak, 07. februara tek je zakazana sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na kojoj će se birati pet delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH iz tog kantona.  

Dakle, proces izbora delegata u federalni Dom naroda nije ni izbliza završen u roku u kojem je to najavila Bradara, pa će Istinomjer stoga i njeno obećanje ocijeniti kao “neispunjeno”.

(Istinomjer.ba)

 

Probijen i septembarski rok za završetak radova na prevoju Karaula

Početkom avgusta 2019. godine iz JP Ceste Federacije BiH saopšteno je da su radovi na dionici Kladanj - Podpaklenik u...

Još uvijek ništa od dualnog obrazovanja u ZDK

U maju 2019. godine ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), Spahija Kozlić najavio je početak implementacije dualnog sistema obrazovanja u ovom kantonu već od...


Vrtić u brčanskom naselju Ilićka nije otvoren do sredine 2019. godine

Još krajem 2017. godine tadašnji ministar finansija Republike Srpske, Zoran Tegeltija i aktuelni gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Siniša Milić potpisali su sporazum o izgradnji...