Još se čeka potvrda svih delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije, Lidija Bradara, najavila je 1. februara kako će se pitanje konstituisanja Doma naroda Parlamenta FBiH završiti do 10. februara.

Ono što mi je poznato jeste da su sve kantonalne skupštine dostavile liste i da su liste ovjerene. Koliko mi je poznato, do utorka će sve skupštine završiti svoj posao i imat ćemo kompletiran novi saziv Doma naroda Parlamenta FBiH.”

Lidija Bradara, 01.02.2019.

Kako sada stvari stoje Centralna izborna komisija utvrdila je rezultate i dodjelila mandate za Dom naroda Parlamenta FBiH delegatima iz Srednjebosanskog, Posavskog, Unsko-sanskog, Tuzlanskog, Zapadnohercegovačkog i Kantona Sarajevo.

Za četvrtak, 07. februara tek je zakazana sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na kojoj će se birati pet delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH iz tog kantona.  

Dakle, proces izbora delegata u federalni Dom naroda nije ni izbliza završen u roku u kojem je to najavila Bradara, pa će Istinomjer stoga i njeno obećanje ocijeniti kao “neispunjeno”.

(Istinomjer.ba)

 

Još uvijek ništa od uvođenja radničkih kartica u RS

Uvođenje radničkih kartica u Republici Srpskoj (RS) u cilju sprječavanja rada na crno, najavljuje se još od 2017....

Pregovori u vezi novog saziva Vijeća ministara BiH nisu “konačno završeni”

Još jedna runda pregovora oko uspostave novog saziva Vijeća ministara BiH na kojoj su učestvovali lideri SDA, HDZ-a BiH i SNSD-a održana je u Sarajevu, 17.04.2019. godine. Uoči samih razgovora...


“Hitna sanacija” mosta u Halilovićima još uvijek nije započela

Početkom januara ove godine došlo je do urušavanja mosta u sarajevskom naselju Halilovići. Most kojim cirkuliše, između ostalog, i teretni saobraćaj već duže vremena je ozbiljno oštećen, a iz...