Još se čeka potvrda svih delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije, Lidija Bradara, najavila je 1. februara kako će se pitanje konstituisanja Doma naroda Parlamenta FBiH završiti do 10. februara.

Ono što mi je poznato jeste da su sve kantonalne skupštine dostavile liste i da su liste ovjerene. Koliko mi je poznato, do utorka će sve skupštine završiti svoj posao i imat ćemo kompletiran novi saziv Doma naroda Parlamenta FBiH.”

Lidija Bradara, 01.02.2019.

Kako sada stvari stoje Centralna izborna komisija utvrdila je rezultate i dodjelila mandate za Dom naroda Parlamenta FBiH delegatima iz Srednjebosanskog, Posavskog, Unsko-sanskog, Tuzlanskog, Zapadnohercegovačkog i Kantona Sarajevo.

Za četvrtak, 07. februara tek je zakazana sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na kojoj će se birati pet delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH iz tog kantona.  

Dakle, proces izbora delegata u federalni Dom naroda nije ni izbliza završen u roku u kojem je to najavila Bradara, pa će Istinomjer stoga i njeno obećanje ocijeniti kao “neispunjeno”.

(Istinomjer.ba)

 

Bradara zakazala sjednicu Doma naroda FBiH

Nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) održala sjednicu na kojoj su utvrđeni rezultati posrednih izbora za Dom...

Radovi na dogradnji O.Š. Branko Radičević još uvijek traju

Na SNSD-ovom predizbornom skupu održanom u oktobru 2018. godine u Starčevici/Obilićevu, gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić je rekao da se okončanje dogradnje O.Š. Branko Radičević u Banjaluci...


Januar bez sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH i usvajanja Budžeta

Nakon što je konstituirajuća sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH privedena kraju, istog dana, 09.01.2019. godine održana je vanredna sjednica ovog zakonodavnog tijela na kojoj je po hitnom...