Staša Košarac

Politička partija: SNSD

Trenutna pozicija: Zastupnik u Predstavničkom domu PS BiH

Rođen je 1975. godine u Sarajevu, a diplomirao je 2014. godine na Fakultetu za poslovno-industrijski menadžment u Beogradu. Član je Glavnog odbora SNSD-a.

Prvu javnu funkciju je dobio sa 25 godina kao odbornik u Skupštini Općine Višegrad, a 2004. godine osvaja mandat u Narodnoj skupštini RS, a dvije godine kasnije postaje predsjedavajući Kluba srpskog naroda u Vijeću naroda RS-a. Istu funkciju od 2010. godine vrši u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Na izborima 2014. godine kandidovao za poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i osvojio je mandat, kao i četiri godine kasnije.

Izvor: CIN

Reakcije, pitanja i odgovori nakon postrojavanja Trećeg pješadijskog (RS) puka OS BiH

Nakon 12. maja 2019. godine politička “temperatura” u našoj zemlji dodatno je povišena, a pitanja da li će se na ovome...

Prijedlog SDA u formiranju novih ministarstava u skladu je sa Dejtonom i Ustavom BiH

Pregovori u vezi uspostavljanja nove većine na državnom nivou nastavljeni su, a u tom kontekstu od strane SDA u javnost je iznesen prijedlog da se Vijeće ministara BiH proširi za još dva...Koliko je “mostarizacija” Bosne i Hercegovine zaista moguća?

Vidljivo je da političari pod “mostarizacijom” Bosne i Hercegovine podrazumijevaju različite stvari i vide različite uzroke i moguće krivce. Tako je za jedne “mostarizacija” opasnost od neodržavanja...