Neistina

SDP i Naša stranka nisu bile protiv Budžeta institucija BiH

Nakon što Budžet institucija BiH za 2020. godinu nije usvojen na 7. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održanoj 9. jula, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u ovom domu Adil Osmanović, rekao je da svi koji su glasali protiv ne žele da se održe Lokalni izbori.

U one koji su bili protiv Osmanović je uvrstio i zastupnike SDP-a i Naše stranke.

Simptomatično je da opozicione stranke nisu bile spremne da podrže Budžet. SDP, Naša stranka i druge, a nisu imali ni određenih amandmana kojim bi stavili prijedloge i korekcije da se taj Budžet možda popravi i na neki način možda bude prihvatljiviji.

Adil Osmanović, 9. juli 2020.

Međutim iz rezultata glasanja o jedinoj tački dnevnog reda koja je bila “Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu”, koji su objavljeni na zvaničnoj stranici Parlamenta BiH se jasno vidi da su gotovo svi poslanici SDP-a i Naše stranke koji su bili prisutni na sjednici podržali Budžet.

 

Izvor: PSBiH, 9. juli 2020.

S tim u vezi Istinomjer će tvrdnju Adila Osmanovića da SDP, Naša stranka i druge opozicione stranke nisu podržale Budžet institucija BiH, ocijeniti kao neistinitu.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!