Projekat “Banja Luka se gradi”

Gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić je prilikom predstavljanja projekta “Banja Luka se gradi” najavio “veliki investisticijski ciklus” koji će trajati tokom ove godine, a čija vrijednost iznosi “desetine miliona maraka”.

Pred nama se nalazi oko mjesec dana u kojima dan za danom započinjemo nove projekte u gradu, a sve pod sloganom „Banja Luka se gradi“, u okviru akcije vrijedne nekoliko desetina miliona maraka.

Igor Radojičić, 11.03.2019.

S tim u vezi, već nekoliko dana nakon predstavljanja ovog projekta započela je izgradnja saobraćajnice kroz banjalučko naselje Šargovac u vrijednosti od oko milion KM o čemu je Istinomjer pisao.

Polaganjem kamena temeljca, 19. marta započela je i prva faza radova na izgradnji objekta mjesne zajednice i policijske stanice na Laušu, a vrijednost ove faze radova iznosi oko 890.000 KM.

Dan kasnije, 20. marta započeli su radovi na izgradni saobraćajnice u banjalučkom naselju Petrićevac čija je vrijednost radova procijenjena na više od dva miliona KM, a u međuvremenu je položen i kamen temeljac za izgradnju ambulante porodične medicine u ovom naselju u vrijednosti od oko 210.000 KM.

Početkom aprila došlo je i do nastavka već započetih radova na izgradnji Istočnog tranzita, a vrijednost radova na izgradnji nove dionice Istočnog tranzita procijenjena je na oko  1,5 miliona KM. Pored radova na izgradnji nove dionice, 25. aprila započela je izgradnja pješačkih i biciklističkih staza duž Istočnog tranzita u vrijednosti od oko 700.000 KM.

Prema posljednim informacijama, započeti radovi na saobraćajnicama kroz naselja Šargovac i Petrićevac, izgradnja nove dionice Istočnog tranzita, kao i izgradnja ambulante u naselju Petrićevac odvijaju se predviđenom dinamikom, te se očekuje da pomenuti projekti budu okončani u predviđenim rokovima.

U okviru projekta „Banja Luka se gradi“, 17. maja započeli su i radovi na izgradnji vodovodne mreže u Mišinom hanu, a predviđeno je da radovi, čija vrijednost iznosi oko 125.000 KM, budu okončani u roku od 90 dana. Deset dana kasnije, 27. maja, započela je i izgradnja kanalizacije u naselju Debeljac u vrijednosti od 15.000 KM, a planirano je da radovi budu okončani tokom juna tekuće godine. Tom prilikom gradonačelnik Radojičić istakao je da ovi radovi predstavljaju početak planiranog ovogodišnjeg ulaganja u nove vodovodne i kanalizacione mreže u prigradskim i seoskim područjima

Radićemo na svim područjima grada, od Karanovca, Rekavica, Slavićke, Radosavke, Bronzanog majdana, Mišinog hana, Česme, vodeći se prioritetima koje su iskazali sami građani.

Igor Radojičić, 27.05.2019.

Odlukom Skupštine Grada Banja Luke o rebalansu budžeta došlo do uvećanja gradskog budžeta za 20 miliona KM, te je najavljeno je da će ova sredstva, najvećim dijelom, biti uložena u nastavak investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“.

Ovako visok iznos budžeta će nam omogućiti da započnemo treći ciklus investiranja u gradu. Prvi smo imali početkom proljeća kada smo otvorili 30 novih gradilišta, drugi realizujemo upravo ovih dana za projekte za koje su već sprovedeni tenderi i zaključeni ugovori.

Igor Radojičić, 20.05.2019.

S obzirom da su prvi radovi u okviru projekta “Banja Luka se gradi” započeli već nekoliko dana nakon predstavljanja ovog projekta, te da se započeti radovi odvijaju predviđenom dinamikom, Istinomjer će Igoru Radojičića dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo pratiti dalje aktivnosti kada je u pitanju projekat “Banja Luka se gradi”.

(Istinomjer.ba)

zeleni most

Zeleni most u Banja Luci

Iako je izgradnja Zelenog mosta u Banja Luci trebala biti završena u 2018. godini, rok je više puta probijen....

Afera “svinjsko meso” riješena “u duhu dobrih poslovnih običaja“

Nakon što se u javnosti krajem prošle godine pojavila informacija da se u konzervama hrane za OS BiH, umjesto naručene junetine nalazi svinjsko meso, Ministarstvo odbrane BiH provelo je internu...Građani Tešnja čekaju na otvaranje bazena na izletištu Kiseljak

Stanovnicima općine Tešanj, počev od ovog ljeta, ponovo bi trebao biti na raspolaganju bazen na izletištu Kiseljak.   Podsjećamo, u augustu prošle godine iz ureda načelnika ove općine,...