Zeleni most u Banja Luci

Iako je izgradnja Zelenog mosta u Banja Luci trebala biti završena u 2018. godini, rok je više puta probijen.  

zeleni most

U junu prošle godine, gradonačelnik Igor Radojičić i direktor preduzeća „Prijedorputevi“ Radenko Crnogorac, potpisali su ugovor o izgradnji mosta preko rijeke Vrbas na mjestu gdje se do sada nalazio Zeleni most.

Ovo će biti puno moderniji most sa dvije trake, dužine 80 i širine 40 metara, a tu će biti i pješačke i biciklističke staze, rasvjeta i vidikovac. Pozivam građane Banjaluke na strpljenje do kraja ove godine kada će preko novog mosta dobiti poveznicu istočnog i zapadnog tranzita, a saobraćaj će biti znatno olakšan između dvije strane Vrbasa odnosno dvije strane grada. 

Igor Radojičić, 14.06.2018.

Podsjećamo, tada je navedeno da je rok za izvođenje radova pet mjeseci.

Međutim, radovi nisu okončani u predviđenom roku, a gradonačelnik Radojičić je u nekoliko navrata iskazivao nezadovoljstvo zahtjevima za produženje roka:

Zeleni most biće završen ovog proljeća i pušten u funkciju. Naše insistiranje je da to bude kraj maja ili početak juna. Neću ni da kažem sljedeći rok jer produženje roka nije odobreno. Most će biti završen i pušten u funkciju i tada ćemo od početka tog mosta, duž istočnog tranzita, sve preko Banjalučkog polja do “Centruma”, imati jedan veliki novi bulevar.

Igor Radojičić, 22.04.2019.

Konačno, završni radovi na mostu su privedeni kraju, testiranje mosta obavljeno je 10. juna, a most je zvanično otvoren u petak, 14. juna ove godine.

S obzirom na kašnjenje u izvođenju radova na izgradnji Zelenog mosta, Istinomjer će obećanju gradonačelnika Igora Radojičića dati ocjenu ispunjeno sa zakašnjenjem.

(Istinomjer.ba)

Protiv SDA, pa sa SDA

U ponedjeljak, 15. jula ove godine Povjereništvo Kantonalnog odbora SDP Tuzla jednoglasno je donijelo odluku o...

SDS nije podržao Dodikov veto

Narodna Skupština Republike Srpske (NSRS) podržala je prijedlog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika da blokira stupanje na snagu odluke kojom bi se od Hrvatske tražilo da prekine gradnju...Stanić se predomislio po pitanju vitalnog entitetskog interesa

Nakon što je Predsjedništvo BiH na svojoj 4. redovnoj sjednici usvojilo Zaključak o zvaničnom stavu Bosne i Hercegovine u vezi s nastavkom izgradnje mosta Komarna - Pelješac od strane Republike...