Zeleni most u Banja Luci

Iako je izgradnja Zelenog mosta u Banja Luci trebala biti završena u 2018. godini, rok je više puta probijen.  

zeleni most

U junu prošle godine, gradonačelnik Igor Radojičić i direktor preduzeća „Prijedorputevi“ Radenko Crnogorac, potpisali su ugovor o izgradnji mosta preko rijeke Vrbas na mjestu gdje se do sada nalazio Zeleni most.

Ovo će biti puno moderniji most sa dvije trake, dužine 80 i širine 40 metara, a tu će biti i pješačke i biciklističke staze, rasvjeta i vidikovac. Pozivam građane Banjaluke na strpljenje do kraja ove godine kada će preko novog mosta dobiti poveznicu istočnog i zapadnog tranzita, a saobraćaj će biti znatno olakšan između dvije strane Vrbasa odnosno dvije strane grada. 

Igor Radojičić, 14.06.2018.

Podsjećamo, tada je navedeno da je rok za izvođenje radova pet mjeseci.

Međutim, radovi nisu okončani u predviđenom roku, a gradonačelnik Radojičić je u nekoliko navrata iskazivao nezadovoljstvo zahtjevima za produženje roka:

Zeleni most biće završen ovog proljeća i pušten u funkciju. Naše insistiranje je da to bude kraj maja ili početak juna. Neću ni da kažem sljedeći rok jer produženje roka nije odobreno. Most će biti završen i pušten u funkciju i tada ćemo od početka tog mosta, duž istočnog tranzita, sve preko Banjalučkog polja do “Centruma”, imati jedan veliki novi bulevar.

Igor Radojičić, 22.04.2019.

Konačno, završni radovi na mostu su privedeni kraju, testiranje mosta obavljeno je 10. juna, a most je zvanično otvoren u petak, 14. juna ove godine.

S obzirom na kašnjenje u izvođenju radova na izgradnji Zelenog mosta, Istinomjer će obećanju gradonačelnika Igora Radojičića dati ocjenu ispunjeno sa zakašnjenjem.

(Istinomjer.ba)

Izrada Strategije za mlade u FBiH i dalje na čekanju

Zastupnici/ce u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH (PD PFBiH) podržali su u junu ove godine inicijativu...

Još jedna najava “jasnog pogleda u budućnost”

Tokom posjete Kantonalnom odboru HDZ-a BiH Tuzla, predsjednik te političke partije i trenutni predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Dragan Čović ponovo je izrazio optimizam kada su...I Mektić pocijepao boračku knjižicu

Major u nekadašnjoj vojsci Republike Srpske, Brano Pejanović “vidno razočaran u ono zbog čega se borio i krv prolivao”, pocijepao je člansku knjižicu boračke organizacije čiji je član bio. Da će...