Zeleni most u Banja Luci

Iako je izgradnja Zelenog mosta u Banja Luci trebala biti završena u 2018. godini, rok je više puta probijen.  

zeleni most

U junu prošle godine, gradonačelnik Igor Radojičić i direktor preduzeća „Prijedorputevi“ Radenko Crnogorac, potpisali su ugovor o izgradnji mosta preko rijeke Vrbas na mjestu gdje se do sada nalazio Zeleni most.

Ovo će biti puno moderniji most sa dvije trake, dužine 80 i širine 40 metara, a tu će biti i pješačke i biciklističke staze, rasvjeta i vidikovac. Pozivam građane Banjaluke na strpljenje do kraja ove godine kada će preko novog mosta dobiti poveznicu istočnog i zapadnog tranzita, a saobraćaj će biti znatno olakšan između dvije strane Vrbasa odnosno dvije strane grada. 

Igor Radojičić, 14.06.2018.

Podsjećamo, tada je navedeno da je rok za izvođenje radova pet mjeseci.

Međutim, radovi nisu okončani u predviđenom roku, a gradonačelnik Radojičić je u nekoliko navrata iskazivao nezadovoljstvo zahtjevima za produženje roka:

Zeleni most biće završen ovog proljeća i pušten u funkciju. Naše insistiranje je da to bude kraj maja ili početak juna. Neću ni da kažem sljedeći rok jer produženje roka nije odobreno. Most će biti završen i pušten u funkciju i tada ćemo od početka tog mosta, duž istočnog tranzita, sve preko Banjalučkog polja do “Centruma”, imati jedan veliki novi bulevar.

Igor Radojičić, 22.04.2019.

Konačno, završni radovi na mostu su privedeni kraju, testiranje mosta obavljeno je 10. juna, a most je zvanično otvoren u petak, 14. juna ove godine.

S obzirom na kašnjenje u izvođenju radova na izgradnji Zelenog mosta, Istinomjer će obećanju gradonačelnika Igora Radojičića dati ocjenu ispunjeno sa zakašnjenjem.

(Istinomjer.ba)

Nova ministrica za obrazovanje, nauku i mlade u KS neće biti imenovana u septembru

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo (KS),  Zineta Bogunić 19.07.2019. godine podnijela je ostavku...

Tek će “opsežno” da se pregovara o izgradnji gasovoda

Nakon sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom u okviru Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu koji je održan početkom juna ove godine, Milorad Dodik najavio je realizaciju projekta...

Do Blihinog vodopada uskoro novom pristupnom stazom?

Vodopad Blihe ili "Blihin skok" u sklopu parka prirode "Blihin vodopad" stavljen je pod zaštitu kao spomenik prirode. Početak izgradnje pristupne staze do ove prirodne znamenitosti i turističke...