Ispunjeno

Nova sportska dvorana u banjalučkom naselju Starčevica

Izgradnjom sportske dvorane uz Osnovnu školu “Branko Radičević” na Starčevici, ovo najveće banjalučko naselje dobilo je prvu dvoranu za sportske aktivnosti učenika i sportskih klubova.

Krajem 2019. godine gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić najavio je da će tokom 2020. godine biti izgrađena sportska dvorana u banjalučkom naselju Starčevica, uz Osnovnu školu “Branko Radičević”.

Prijedlog je da dvorana bude javnog karaktera, odnosno da dvoranu primarno koristi škola, ali i da, u slobodnim terminima, bude na raspolaganju sportistima i sportskim klubovima.

Igor Radojičić, 3. 12. 2019.

U aprilu 2020. godine iz Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banje Luka potvrđeno je da je potpisan ugovor sa izvođačem radova, te da je za izgradnju ove dvorane iz gradskog budžeta izdvojeno 950 hiljada KM. Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar istakao je da će se dvorana prostirati na 1.125 metara kvadratnih, a kako je kazao, planirano je da dvoranu primarno koristi škola, ali da će u raspoloživim terminima biti dostupna za sportiste i klubove.

Nekoliko dana kasnije i zvanično su započeli radovi na izgradnji spomenute sportske dvorane, a Radojičić je tom prilikom istakao kako je rok za izvođenje radova 200 dana.

Generacije đaka, nastavnika i roditelja OŠ “Branko Radičević” su očekivale kada će se nastava fizičkog vaspitanja odvijati u normalnim uslovima. (…) Vjerujem da ćemo u novu školsku godinu ući sa novom sportskom dvoranom. Izvođač radova je konzorcijum koji čine četiri firme na čelu sa Progresgradnjom“.

Igor Radojičić, 14. 4. 2020.

Dva mjeseca kasnije, javnost je obaviještena da gradnja nove sportske dvorane na Starčevici “teče planiranom dinamikom”.

Kako su potvrdili u Odjeljenju za komunalne poslove, već su izgrađeni temelji i temeljna ploča novog objekta i počinju zidarski radovi. Radovi su počeli polovinom aprila, a izvodi ih konzorcijum kojeg čine četiri firme, na čelu sa Progresgradnjom. Rok za izvođenje radova je 200 dana.

Saopćenje, Grad Banja Luka, 18. 6. 2020.

Početkom septembra 2020. godine iz Gradske uprave Banje Luke istakli su da radovi teku planiranom dinamikom, kao i da bi ovaj objekat uskoro trebalo da bude stavljen “pod krov”.

Kada je riječ o radovima na objektu, prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove – trenutno se odvijaju završni radovi na postavljanju krovne konstrukcije i uporedo s tim malteriše objekat. Ovih dana, izgrađen je i parking buduće sportske dvorane.

Saopćenje, Grad Banja Luka, 2. 9. 2020.

Sredinom novembra 2020. godine zvanično je otvorena nova sportska dvorana uz Osnovnu školu “Branko Radičević” na Starčevici, čime je, kako je saopćeno iz Gradske uprave Banje Luke, “najveće gradsko naselje dobilo prvu dvoranu za sportske aktivnosti učenika i sportskih klubova”.

Ovaj projekat, vrijedan 950.000 KM, značajan je za stanovnike Starčevice, prije svega đake ove škole, koji će imati odlične uslove za nastavu fizičkog vaspitanja i naše sportske klubove, koji će u raspoloživm terminima dobiti mjesto za svoje treninge.

Zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić, 12. 11. 2020.

S obzirom na činjenicu da su radovi na izgradnji spomenute sportske dvorane uspješno okončani u najavljenom roku, Istinomjer će obećanje aktuelnog gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića ocijeniti ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!