Radi se na tome

Novi most u Srpskim Toplicama

Govoreći o planovima gradske administracije gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić najavio je da bi ovaj grad u narednih pet godina mogao imati četiri nova mosta što uključuje “most kod Incela, koji je u decembru 2016. godine pušten u funkciju, te novi Zeleni most”, a u planu je “most u Toplicama” kao i “gradnja mosta u Docu”.

default

Radojičić je prilikom obilaska gradilišta Zelenog mosta istakao da su pripreme za izgradnju mosta u Srpskim Toplicama započele, te da očekuje da bi ovaj most, za koji su već obezbijeđena sredstva, trebao biti izgrađen “do kraja 2020. godine”.

U Srpskim Toplicama bi trebalo da bude izgrađen novi most do kraja iduće godine, s tim da su za to već obezbijeđena sredstva.

Igor Radojičić, 11. juni 2019.

Da su radovi na izgradnji pomenutog mosta započeli, javnost je obaviještena 12. februara 2020. godine, a početku radova prisustvovao je i Igor Radojičić koji je tom prilikom istakao da će “novi most značajno unaprediti saobraćaj”. Vrijednost ovog projekta procijenjena je na oko 3,4 miliona KM, a rok za okončanje radova je 10 mjeseci.

Ovdje praktično počinje trasa koja ide istočnim tranzitom sve do „Lesnine“ i „Centruma“ i svi koji dolaze iz kanjona Vrbasa ili iz pravca Manjače, moći će na daleko brži način obići grad istočnom saobraćajnicom, a isto vrijedi i za lokalno stanovništvo.

Igor Radojičić, 12. februar 2020.

Dva mjeseca kasnije, iz Gradske uprave Banja Luke saopćili su da radovi teku planiranom dinamikom, te da se osim pripremnih radova za betoniranje temelja budućeg mosta, istovremeno radi i na betoniranju potpornih zidova “kako bi bilo omogućeno proširenje magistralnog puta, odnosno izgradnja pristupnih saobraćajnica za most”.

Pored dvije saobraćajne trake po tri i po metra, biće izgrađene i pješačke staze širine po dva metra. Značajni radovi se odnose na pristupne saobraćajnice, proširenje ulazno-izlaznih traka na magistralnom putu, te uređenje obaloutvrde.

Saopćenje, Grad Banja Luka, 20. april 2020.

Krajem maja iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve saopćili su da je “počela izrada desnog obalnog stuba”, dok su “u isto vrijeme, na lijevoj obali Vrbasa, u toku pripreme za izradu podložnog betona u temeljnoj jami”.

Novi most će značajno unaprediti saobraćaj i na najjužnijoj tački grada predstavljaće još jednu vezu Istočnog i Zapadnog tranzita. Tu praktično počinje trasa koja ide istočnim tranzitom sve do „Lesnine“ i „Centruma“ i svi koji dolaze iz kanjona Vrbasa ili iz pravca Manjače, moći će na brži način obići grad istočnom saobraćajnicom. Gradnja novog mosta u Srpskim toplicama raspona 65 metara i širine 11 metara, vrijednog oko 3.5 miliona KM, počela je u februaru.

Saopćenje, Grad Banja Luka, 29. maj 2020.

S obzirom na to da radovi na izgradnji mosta u Srpskim Toplicama teku planiranom dinamikom, gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić će od Istinomjera za pomenuto obećanje dobiti ocjenu radi se na tome uz napomenu da ćemo pratiti dalju realizaciju ovog projekta kao i da li će radovi biti okončani do kraja 2020. godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!