Radi se na tome

Novi most u Srpskim Toplicama

Govoreći o planovima gradske administracije gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić najavio je da bi Banja Luka u narednih pet godina mogla imati četiri nova mosta što uključuje “most kod Incela, koji je u decembru 2016. godine pušten u funkciju, te novi Zeleni most”, a u planu je “most u Toplicama” kao i “gradnja mosta u Docu”.

Radojičić je prilikom obilaska gradilišta Zelenog mosta istakao da su pripreme za izgradnju mosta u Srpskim Toplicama započele, te da očekuje da bi ovaj most, za koji su već obezbijeđena sredstva, trebao biti izgrađen “do kraja 2020. godine”.

U Srpskim Toplicama bi trebalo da bude izgrađen novi most do kraja iduće godine, s tim da su za to već obezbijeđena sredstva.

Igor Radojičić, 11. juni 2019.

Da su radovi na izgradnji pomenutog mosta započeli, javnost je obaviještena 12. februara 2020. godine, a početku radova prisustvovao je i Igor Radojičić koji je tom prilikom istakao da će “novi most značajno unaprediti saobraćaj”. Vrijednost ovog projekta procijenjena je na oko 3,4 miliona KM, a rok za okončanje radova je 10 mjeseci.

Ovdje praktično počinje trasa koja ide istočnim tranzitom sve do „Lesnine“ i „Centruma“ i svi koji dolaze iz kanjona Vrbasa ili iz pravca Manjače, moći će na daleko brži način obići grad istočnom saobraćajnicom, a isto vrijedi i za lokalno stanovništvo.

Igor Radojičić, 12. februar 2020.

S obzirom na to da su radovi na izgradnji mosta u Srpskim Toplicama započeli, gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić će od Istinomjera za pomenuto obećanje dobiti ocjenu radi se na tome uz napomenu da ćemo pratiti dalju realizaciju ovog projekta.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!