Most u Srpskim Toplicama do kraja iduće godine?

Novi most u Srpskim Toplicama trebao bi biti izgrađen do kraja iduće godine, a prema riječima gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića radovi na izgradnji mosta mogli bi započeti “krajem ljeta i početkom jeseni”.

Govoreći o planovima gradske administracije, Igor Radojičić najavio je da bi Banja Luka u narednih pet godina mogla imati četiri nova mosta što uključuje “most kod Incela, koji je u decembru 2016. godine pušten u funkciju, te novi Zeleni u junu 2019. godine”, a u planu je “most u Toplicama” kao i “gradnja mosta u Docu”.

Radojičić je istakao da su pripreme za izgradnju mosta u Srpskim Toplicama započele, te da očekuje da bi ovaj most, za koji su već obezbijeđena sredstva, trebao biti izgrađen “do kraja iduće godine”.

Očekujem da u toku ljeta imamo tender, kroz rebalans smo obezbjedili sredstva, a u toku je revizija projektne dokumentacije. Ako javne nabavke budu išle uredno, očekujem da ćemo dobiti izvođača i da krajem ljeta i početkom jeseni uđemo u radove na novom mostu.

Igor Radojičić, 12.06.2019.

Istinomjer će pratiti dalje aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje mosta u Srpskim Toplicama, te da li će u toku ljeta biti raspiran tender za izbor izvođača radova, kao i da li će radovi na izgradnji mosta započeti kako je i najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Banja Luka uskoro dobija savremeni azil za pse?

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banja Luka, Petar Bilčar nedavno je najavio izgradnju novog,...

Uskoro rekonstrukcija dionice puta Stari Ilijaš – Malešići

U ponedeljak, 16. septembra načelnik Općine Ilijaš, Akif Fazlić održao je radni sastanak sa ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnanom Štetom na kojem se govorilo o budućim planovima vezano za...Prva faza izgradnje prihvatilišta za izgubljene i napuštene životinje Prača

Ministar privrede Kantona Sarajevo, Haris Bašić i vršitelj dužnosti direktora Kantonalnog javnog preduzeća Veterinarska stanica, Nirves Bulaja početkom septembra posjetili su prihvatilište za...