Most u Srpskim Toplicama do kraja iduće godine?

Novi most u Srpskim Toplicama trebao bi biti izgrađen do kraja iduće godine, a prema riječima gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića radovi na izgradnji mosta mogli bi započeti “krajem ljeta i početkom jeseni”.

Govoreći o planovima gradske administracije, Igor Radojičić najavio je da bi Banja Luka u narednih pet godina mogla imati četiri nova mosta što uključuje “most kod Incela, koji je u decembru 2016. godine pušten u funkciju, te novi Zeleni u junu 2019. godine”, a u planu je “most u Toplicama” kao i “gradnja mosta u Docu”.

Radojičić je istakao da su pripreme za izgradnju mosta u Srpskim Toplicama započele, te da očekuje da bi ovaj most, za koji su već obezbijeđena sredstva, trebao biti izgrađen “do kraja iduće godine”.

Očekujem da u toku ljeta imamo tender, kroz rebalans smo obezbjedili sredstva, a u toku je revizija projektne dokumentacije. Ako javne nabavke budu išle uredno, očekujem da ćemo dobiti izvođača i da krajem ljeta i početkom jeseni uđemo u radove na novom mostu.

Igor Radojičić, 12.06.2019.

Istinomjer će pratiti dalje aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje mosta u Srpskim Toplicama, te da li će u toku ljeta biti raspiran tender za izbor izvođača radova, kao i da li će radovi na izgradnji mosta započeti kako je i najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Rekonstrukcija puta Lukavica – Pale biće okončana u roku od 180 dana?

Obnova puta Lukavica - Pale i mosta prema Jahorini najavljena je početkom ove godine kada je JP Putevi Republike Srpske...

Uskoro počinje ralizacija projekta regulacije vodotoka na području nekoliko sarajevskih općina

Vlada Kantona Sarajevo (KS) nedavno je saopćila da je potpisan Sporazum o sufinansiranju projekata regulacije vodotoka na području općina Ilijaš, Hadžići, Ilidža i Vogošća, a implementatori ovog...


Izgradnja saobraćajnice kroz banjalučko naselje Šargovac teče planiranom dinamikom

U okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“ u martu 2019. godine započela je izgradnja saobraćajnice kroz naselje Šargovac čija je vrijednost radova oko milion KM. Raspisivanje javnog...