Most u Srpskim Toplicama do kraja iduće godine?

Novi most u Srpskim Toplicama trebao bi biti izgrađen do kraja iduće godine, a prema riječima gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića radovi na izgradnji mosta mogli bi započeti “krajem ljeta i početkom jeseni”.

Govoreći o planovima gradske administracije, Igor Radojičić najavio je da bi Banja Luka u narednih pet godina mogla imati četiri nova mosta što uključuje “most kod Incela, koji je u decembru 2016. godine pušten u funkciju, te novi Zeleni u junu 2019. godine”, a u planu je “most u Toplicama” kao i “gradnja mosta u Docu”.

Radojičić je istakao da su pripreme za izgradnju mosta u Srpskim Toplicama započele, te da očekuje da bi ovaj most, za koji su već obezbijeđena sredstva, trebao biti izgrađen “do kraja iduće godine”.

Očekujem da u toku ljeta imamo tender, kroz rebalans smo obezbjedili sredstva, a u toku je revizija projektne dokumentacije. Ako javne nabavke budu išle uredno, očekujem da ćemo dobiti izvođača i da krajem ljeta i početkom jeseni uđemo u radove na novom mostu.

Igor Radojičić, 12.06.2019.

Istinomjer će pratiti dalje aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje mosta u Srpskim Toplicama, te da li će u toku ljeta biti raspiran tender za izbor izvođača radova, kao i da li će radovi na izgradnji mosta započeti kako je i najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Uskoro počinje rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju Grdonj?

Iz Općine Centar Sarajevo nedavno je saopćeno da će, shodno zahtjevu stanovnika mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“,...

Gradonačelnik Kasumović obećao veću podršku zeničkim penzionerima u 2020. godini

Nakon nedavno održanog sastanka Gradske uprave Zenice sa predstavnicima Udruženja penzionera konstatovano je da Grad Zenica “u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti poduzima maksimalne napore” da...Početkom naredne godine Banja Luka dobija elektronsku građevinsku dozvolu

Obećanje koje se odonsi na elektronsku građevinsku dozvolu jedno je od obećanja koje je Istinomjer izdvojio iz predizbornog programa aktuelnog gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića za mandatni...