Izgradnja saobraćajnice kroz banjalučko naselje Šargovac teče planiranom dinamikom

U okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“ u martu 2019. godine započela je izgradnja saobraćajnice kroz naselje Šargovac čija je vrijednost radova oko milion KM.

Raspisivanje javnog tendera, kao i početak radova na izgradnji saobraćajnice kroz naselje Šargovac, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić najavljivao je do kraja 2018. godine. U oktobru 2018. godine raspisan je javni tender za izvođača radova na proširenju i modernizaciji dotrajale ulice, koji je i okončan u novembru iste godine, a istovremeno se pristupilo i rješavanju imovinsko – pravnih odnosa.

Prvi korak u realizaciji projekta je da izaberemo izvođača radova i zaključimo ugovor kako bi sredstva bila operativna. Uporedo s tim, rješavaćemo i imovinsko-pravne odnose i ovim putem pozivam građane Šargovca na saradnju, jer će od rješavanja imovinskih odnosa zavisiti i dinamika radova.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, 12.10.2018.

Za izvođače radova izabrani su “Građenje Đurić” i “Elektroobnova”, a prvobitni plan da radovi započnu do kraja 2018. godine pomjeren za narednu godinu, odnosno za početak sljedeće građevinske sezone.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole, dio poslova možemo odraditi do kraja godine, ali je najrealnije da će gradnja krenuti početkom sljedeće građevinske sezone.

Slaviša Sandić, 12.10.2018.

Izgradnja saobraćajnice u Šargovcu konačno je započela 14. marta 2019. godine, a radovi bi trebali biti završeni u narednih 6 mjeseci.

Gradi se moderna saobraćajnica u dužini od 900 metara, širine šest metara, sa obostraninm trotoarima, oborinskom i fekalnom kanalizacijom te autobuskim stajalištima. Moramo reći da je ovo jedno od onih naselja gdje su ljudi išli ispred infrastrukture, doseljavali se i gradili kuće, a naš zadatak je da sada uradimo komunalnu infrastrukturu. Rok za završetak radova je 180 dana.

Igor Radojičić, 14.03.2019.

Tokom aprila 2019. godine iz nadležnog Odjeljenja za saobraćaj i puteve istakli su da radovi teku planiranom dinamikom te da se radi na “otkopu i proširenju saobraćajnice”, kao i “izgradnji fekalnog  i oborinskog kolektora”.

Početkom jula javnost je obavještena da radovi teku po planu bez obzira na određene poteškoće koje su se javile prilikom izvođenja radova. Naime, kako su istakli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve tokom izvođenja radova javio se problem podzemnih voda, te se odmah pristupilo rješavanju pomenutog problema nakon čega će započeti i “pripreme za ugradnju tampona i betonskih ivičnjaka”.

Izgradnja centralne saobraćajnice kroz naselje Šargovac, vrijedne oko milion KM, teče predviđenom dinamikom, bez obzira na nepredviđene probleme koji su se pojavili tokom izvođenja radova. U toku radova pojavile su se podzemne vode na jednom dijelu saobraćajnice zbog čega smo dali nalog preduzeću „Građenje Đurić“ da izradi drenažu i odvodnju tih voda kako ne bi ugrozile put.

Saopćenje, Odjeljenje za saobraćaj i puteve, 07.07.2019.

S obzirom na dosadašnje aktivnosti na pomenutom projektu gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić od Istinomjera dobija ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo pratiti da li će radovi biti završeni u roku od 180 radnih dana, kako je i najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Tek će “opsežno” da se pregovara o izgradnji gasovoda

Nakon sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom u okviru Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu koji je...

Raspuštanje Skupštine opštine Teslić-nakon Vlade RS na potezu Narodna skupština RS

Načelnik Opštine Teslić, Milan Miličević je još 19.02.2019. godine u jednom od svojih intervjua najavio svoj prvi korak ukoliko njegov opoziv na referendumu ne uspije. Kao što je javnosti već...


Reforma obrazovanja u Republici Srpskoj

Govoreći o planovima Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske (RS) za predstojeću školsku godinu, ministrica Natalija Trivić je izjavila da će “u septembru početi reforma obrazovanja” te da...