Ispunjeno

Smještaj za 170 mališana u vrtiću “Kolibri”

U nastojanju da se obezbijedi veći broj mjesta u vrtićima na području Grada Banja Luke, u martu 2019. godine javnost je obavještena da je u planu izgradnja novog dijela vrtića “Kolibri” u Lazarevu čime će se obezbijediti smještaj za oko 170 mališana.

Prva faza radova na izgradnji novog dijela vrtića “Kolibri” započela je krajem maja 2019. godine, a gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić tom prilikom istakao je da će se u prvoj fazi izvoditi građevinski radovi, dok je druga, finalna faza predviđena za 2020. godinu.

U drugoj fazi, dogodine, objekat će biti potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju.

Igor Radojičić, 28. maj 2019.

Početkom januara 2020. godine javnost je obaviještena da prva faza gradnje vrtića “Kolibri” teče planiranom dinamikom, kao i da je Gradska uprava raspisala tender za drugu fazu radova na budućem vrtiću u vrijednosti od milion KM

Prva faza gradnje vrtića u Lazarevu, vrijedna 550.000 KM, počela je polovinom prošle godine i teče planiranom dinamikom. U zavisnosti od vremenskih prilika – objekat bi trebalo da bude stavljen „pod krov“ na proljeće. Do tada bi trebalo da imamo izabranog izvođača za drugu fazu radova, koja podrazumijeva građevinsko-zanatske i instalaterske radove, te nabavku namještaja i opremanje.

Saopćenje, Grad Banja Luka, 5. januar 2020.

Objekat je u februaru 2019. godine stavljen “pod krov”, a zatim je u aprilu ove godine nastavljena i druga faza koja je podrazumijevala građevinsko-zanatske i instalaterske radove, za šta je Grad Banja Luka izdvojio milion KM, dok je za opremanje vrtića obezbijeđeno dodatnih 200.000 KM.

U septembru je javnost obaviještena da će novi dio vrtića “Kolibri” uskoro otvoriti svoja vrata “u okviru velikog plana da se do kraja godine obezbijedi ukupno novih 650 mjesta u predškolskim ustanovama”.

Radovi su ušli u završnu fazu i ovih dana počelo je opremanje, kako bi ovaj predškolski objekat bio spreman za prijem oko 170 mališana – kazali su u Odjeljenju za komunalne poslove. Ova druga faza izgradnje vrtića „Kolibri“ u naselju Lazarevo, vrijednosti milion KM, zauzimaće površinu od 1.150 kvadratnih metara.

Saopćenje, Grad Banja Luka, 14. septembar 2020.

U novembru 2020. godine javnost je obaviještena da je novi dio vrtića “Kolibri” u Lazarevu “otvorio vrata za smještaj još 170 mališana”.

U ovom prelijepom vrtiću omogućen je smještaj mališana u osam grupa, po četiri jaslićke i predškolskog uzrasta. Kompletan objekat je sagrađen po principima energetske efikasnosti i po svim drugim savremenim standardima.

Igor Radojičić, 9. novembar 2020.

Ovim Istinomjer pomenuto obećanje načelnika Banja Luke, Igora Radojičića ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!