Radi se na tome

Smještaj za 170 mališana u vrtiću “Kolibri” tokom 2020. godine?

U nastojanju da se obezbijedi veći broj mjesta u vrtićima na području Grada Banja Luke, u martu 2019. godine javnost je obavještena da je u planu izgradnja novog dijela vrtića “Kolibri” u Lazarevu čime će se obezbijediti smještaj za oko 170 mališana.

Planirano je da tokom ove godine bude realizovana prva faza radova. (…) Za ove radove obezbijeđeno je 550.000 KM. Druga faza ovog projekta je planirana za narednu godinu, kada bi objekat novog vrtića bio u potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banja Luka, Petar Bilčar, 21.03.2019.

Prva faza radova na izgradnji novog dijela vrtića “Kolibri” započela je krajem maja 2019. godine, a gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić tom prilikom istakao je da će se u prvoj fazi izvoditi građevinski radovi, dok je druga, finalna faza predviđena za 2020. godinu.

U drugoj fazi, dogodine, objekat će biti potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju.

Igor Radojičić, 28.05.2019.

Početkom januara 2020. godine javnost je obaviještena da prva faza gradnje vrtića “Kolibri” teče planiranom dinamikom, kao i da je Gradska uprava raspisala tender za drugu fazu radova na budućem vrtiću u vrijednosti od milion KM

Prva faza gradnje vrtića u Lazarevu, vrijedna 550.000 KM, počela je polovinom prošle godine i teče planiranom dinamikom. U zavisnosti od vremenskih prilika – objekat bi trebalo da bude stavljen „pod krov“ na proljeće. Do tada bi trebalo da imamo izabranog izvođača za drugu fazu radova, koja podrazumijeva građevinsko-zanatske i instalaterske radove, te nabavku namještaja i opremanje.

Saopćenje, Grad Banja Luka, 05.01.2020.

S obzirom da prva faza radova na izgradnji novog dijela vrtića “Kolibri” teče planiranom dinamikom, kao i da je raspisan tender za drugu fazu, Istinomjer će gradonačelniku Banja Luke, Igoru Radojičiću za pomenuto obećanje dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo pratiti da li će radovi biti okončani tokom 2020. godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!