Izgradnja novih vodovodnih sistema u Banja Luci trebala bi započeti ove jeseni

Ove jeseni na području grada Banja Luka trebala bi započeti izgradnja novih vodovodnih sistema sa ciljem dovođenja vode u većinu domaćinstava kako sa urbanog, tako i sa ruralnog područja.

Radovi na izgradnji vodovoda bit će finansirani kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj, a iz Odjeljenja za komunalne poslove saopćili su da je “u toku izbor izvođača ovih radova”.

Izgradnja niza vodovoda na seoskom i prigradskom području, vrijedna oko osam miliona KM, započeće na jesen ove godine, u okviru velikog plana čiji je cilj da se u naredne tri godine voda dovede do 95 odsto domaćinstava na urbanom i ruralnom području.

Saopćenje, Grad Banja Luka, 12.08.2019.

U saopćenju se još navodi da će “najveći dio novca biti utrošen za veliki vodovodni sistem “Crno vrelo”, koje u konačnici treba da dovede vodu za 20.000 potrošača sa rubnih dijelova Banje Luke i Prijedora”, a gradit će se i dva podsistema “3vijezda” i “Bronzani majdan”.

Istovremeno, biće nastavljena i izgradnja vodovodnog sistema za više dijelove naselja Česma. Pored toga, na jesen bi trebalo da počne i gradnja vodovoda u Zelenom viru, koji bi omogućio da se stambeni objekti druge visinske zone priključe na postojeći gradski vodovod. Bolje vodosnabdijevanje mogu očekivati i stanovnici Kajmakčalanske i Šumadijske ulice u Lazarevu, gdje je planirana izgradnja odnosno proširenje postojeće javne vodovodne mreže.

Saopćenje, Grad Banja Luka, 12.08.2019.

Istinomjer će pratiti da li će radovi na izgradnji novih vodovodnih sistema u Banja Luci započeti na jesen ove godine kako je i najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Povećanja prostornih i kadrovskih kapaciteta za potrebe predškolskog obrazovanja u KS

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo nedavno je saopćeno da je pokrenuta procedura “da se...

Prezentacija plana ”reorganizacije sanacije GRAS-a” u decembru 2019. godine?

Nakon prezentacije nacrta istraživanja koji je, kako je navedeno, urađen od strane japanske  konsultantske firme Nippon Koei, a na osnovu prikupljenih podataka o javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo...Od naredne godine u RS veća prava iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Govoreći o dosadašnjim rezultatima rada resora na čijem je čelu Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske najavio je skoru primjenu novog Zakona o dječjoj zaštiti u RS te...