Izgradnja novih vodovodnih sistema u Banja Luci trebala bi započeti ove jeseni

Ove jeseni na području grada Banja Luka trebala bi započeti izgradnja novih vodovodnih sistema sa ciljem dovođenja vode u većinu domaćinstava kako sa urbanog, tako i sa ruralnog područja.

Radovi na izgradnji vodovoda bit će finansirani kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj, a iz Odjeljenja za komunalne poslove saopćili su da je “u toku izbor izvođača ovih radova”.

Izgradnja niza vodovoda na seoskom i prigradskom području, vrijedna oko osam miliona KM, započeće na jesen ove godine, u okviru velikog plana čiji je cilj da se u naredne tri godine voda dovede do 95 odsto domaćinstava na urbanom i ruralnom području.

Saopćenje, Grad Banja Luka, 12.08.2019.

U saopćenju se još navodi da će “najveći dio novca biti utrošen za veliki vodovodni sistem “Crno vrelo”, koje u konačnici treba da dovede vodu za 20.000 potrošača sa rubnih dijelova Banje Luke i Prijedora”, a gradit će se i dva podsistema “3vijezda” i “Bronzani majdan”.

Istovremeno, biće nastavljena i izgradnja vodovodnog sistema za više dijelove naselja Česma. Pored toga, na jesen bi trebalo da počne i gradnja vodovoda u Zelenom viru, koji bi omogućio da se stambeni objekti druge visinske zone priključe na postojeći gradski vodovod. Bolje vodosnabdijevanje mogu očekivati i stanovnici Kajmakčalanske i Šumadijske ulice u Lazarevu, gdje je planirana izgradnja odnosno proširenje postojeće javne vodovodne mreže.

Saopćenje, Grad Banja Luka, 12.08.2019.

Istinomjer će pratiti da li će radovi na izgradnji novih vodovodnih sistema u Banja Luci započeti na jesen ove godine kako je i najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Na narednoj sjednici Skupštine KS izbor nove ministrice za obrazovanje, nauku i mlade?

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo (KS),  Zineta Bogunić 19.07.2019. godine podnijela je ostavku...

Istočno Novo Sarajevo uskoro dobija savremeno opremljeno gradsko pozorište?

Direktor Javne ustanove za kulturu - Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, Mladen Janković najavio je da bi ova opština do jeseni naredne godine trebala da dobije “multifunkcionalano, savremeno...Doboj: Gradonačelnik Jerinić obećao pomoć školi u Kostajnici

Gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić prilikom obilaska radova na sanaciji područne osnovne škole Vuk Karadžić, koji bi trebali biti okončani do 2. septembra tekuće godine, obećao je pomoć i školi u...