Najave

Izgradnja dodatnih 50 km vodovoda na proljeće?

Druga faza izgradnje vodovodnih sistema na području grada Banja Luke trebla bi započeti na proljeće 2020. godine, a planirano je da u okviru ovog projekta bude izgrađeno dodatnih 50 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže na širem gradskom i seoskom području.

Projekat izgradnje vodovodnih sistema na području grada Banja Luke podjeljen je u tri faze – Voda 1, Voda 2 i Voda 3, a ukupna vrijednost procjenjuje se na oko 25 milion KM, te je prema riječima gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića “konačni cilj da više od 40.000 stanovnika u naredne tri godine dobije stabilno snabdijevanje vodom”.

Na proljeće iduće godine započeće realizacija novog, velikog projekta iz oblasti vodosnabdijevanja pod nazivom “Voda 2”.

Igor Radojičić, 02.12.2019.

Planirani projekat trebao bi obuhvatiti izgradnju vodovoda u Tuzlanskoj i u Ulici Srpskih ustanika na Starčevici, izmještanje primarnog vodovoda na starom mostu u Trapistima, izgradnju vodovoda u Braće Miletića, te završetak vodovoda u Jagarama koje ove godine Grad radi svojim sredstvima. Pored nastavka radova na izgradnji podsistema Bronzani majdan, gradit će se i pojedini krakovi u podsistemu Zvijezda, a radit će se i na poboljšanju vodosnabdijevanja sela na području Potkozarja, Mišinog hana i Verića, dok će nova kanalizaciona mreža biti izgrađena u Kuljanima, Adi (Ulica Dujka Komljenovića), Vrbanji, Drakuliću, Laušu i Putu srpskih branilaca.

O početku radova na projektu “Voda 1” Istinomjer je već pisao, a pratit ćemo i buduće aktivnosti na izgradnji vodovoda na području grada Banja Luke, kao i da li će projekat “Voda 2” započeti na proljeće 2020. godine, kako je i najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!