Naredne godine “Vidikovac” na Trebeviću?

Gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka najavio je danas na press konferenciji izgradnju novog objekta “Vidikovac” na Trebeviću.

Kako je rekao Skaka, radi se o novoj aktivnosti u sklopu projekta oživljavanja turističkih potencijala Trebevića.

Objekt je tako projektiran da će se savršeno uklopiti u prirodno okruženje, a zadovoljit će najviše evropske i svjetske standarde za ugostiteljske objekte tog tipa. Želimo u potpunosti iskoristiti ovu građevinsku sezonu. Smatramo da, kao što je to i Evropska unija nedavno preporučila, državne institucije trebaju biti predvodnici u investiranju. Žičara je najbolji primjer kako se oko jedne uspješne priče okuplja i privatni sektor. Ovo je nastavak velikog investicionog ciklusa koji je značajno doprinio turističkom rastu u Sarajevu, a time i u Bosni i Hercegovini.

Abdulah Skaka, 06.10.2019.

Za ovaj projekat, u Budžetu Grada Sarajeva za 2019. godinu planirano je 1,1 milion KM, a ostatak novca će biti obezbijeđeno naredne godine.

Istinomjer će pratiti realizaciju projekta izgradnje Vidikovca na Trebeviću.

(Istinomjer.ba)

Most u Srpskim Toplicama do kraja iduće godine?

Novi most u Srpskim Toplicama trebao bi biti izgrađen do kraja iduće godine, a prema riječima gradonačelnika Banja...

Uskoro sastanak predstavnika PDP-a i SNSD-a?

U intervjuu koji je predsjednik PDP-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Branislav Borenović dao za portal Vijesti.ba, pored ostalog je najavio i skoro održavanje sastanka...Hoće li kamioni uskoro morati zaobilaziti centar Zenice?

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća (GV) Zenice najavio da će podnijeti inicijativu o zabrani ulaska kamiona i šlepera u centar grada. Naime,...