Naredne godine “Vidikovac” na Trebeviću?

Gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka najavio je danas na press konferenciji izgradnju novog objekta “Vidikovac” na Trebeviću.

Kako je rekao Skaka, radi se o novoj aktivnosti u sklopu projekta oživljavanja turističkih potencijala Trebevića.

Objekt je tako projektiran da će se savršeno uklopiti u prirodno okruženje, a zadovoljit će najviše evropske i svjetske standarde za ugostiteljske objekte tog tipa. Želimo u potpunosti iskoristiti ovu građevinsku sezonu. Smatramo da, kao što je to i Evropska unija nedavno preporučila, državne institucije trebaju biti predvodnici u investiranju. Žičara je najbolji primjer kako se oko jedne uspješne priče okuplja i privatni sektor. Ovo je nastavak velikog investicionog ciklusa koji je značajno doprinio turističkom rastu u Sarajevu, a time i u Bosni i Hercegovini.

Abdulah Skaka, 06.10.2019.

Za ovaj projekat, u Budžetu Grada Sarajeva za 2019. godinu planirano je 1,1 milion KM, a ostatak novca će biti obezbijeđeno naredne godine.

Istinomjer će pratiti realizaciju projekta izgradnje Vidikovca na Trebeviću.

(Istinomjer.ba)

Uspostava hemodijaliznog centra u Goraždu tokom 2020. godine?

Iako se uspostava hemodijaliznog centra u Goraždu obećava već nekoliko godina, ovo pitanje još uvijek nije riješeno,...

Novo Vijeće ministara BiH do Nove godine?

Uvjeren, kako kaže, da će Zoran Tegeltija na današnjoj 4. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biti imenovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, predsjedavajući Kluba...Od 01.01.2020. uvodi se “odgovornost za nepoštovanje odluka NS RS”?

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik polovinom novembra tekuće godine najavio je da će “prijedlog izmjena Krivičnog zakonika Republike Srpske kojima će biti uvedena odgovornost...