Lazar Prodanović

Politička partija: SNSD

Trenutna pozicija: Delegat u Domu naroda PS BiH

Rođen je 1957. godine u Bratuncu, a diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Tuzli 1982. Političku karijeru započeo je 1996. godine u Socijalističkoj partiji, a kao njen poslanik ulazi u Narodnu skupštinu RS. Četiri godine kasnije prelazi u Demokratsku socijalističku partiju, a od 2002. godine je član SNSD-a.

Prodanović je od 2006. godine zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH, i tu funkciju obnašao je u mandatnim perioda 2006 – 2010, 2010 – 2014, te 2014 – 2018.

Izvor: parlament.ba

I Prodanović o “obavezujućoj” rezoluciji o vojnoj neutralnosti

Govoreći o krizi u vezi imenovanja novog saziva Vijeća ministara BiH, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH...

Da li je Šarović dodatno zakomplikovao formiranje vlasti na državnom nivou?

Nakon što je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović izjavio da je spreman da postane novi predsjedavajući Vijeeća ministara BiH, ukoliko se stvori adekvatna parlamentarna...Prodanović: Šta će mi zakon, kad imam stranku?

Lazar Prodanović Klub SNSD-a uputiće narednih dana zahtjev Kolegijumu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da se na sjednici ovog doma glasa o smjeni ministra spoljne trgovine i...