Ispunjeno

Novo dječje igralište uz vrtić “Bajka”

U septembru 2019. godine najavljena je izgradnja dječjeg igrališta na prostoru ispred vrtića “Bajka” u Logavinoj ulici u Općini Stari Grad, koje je već duži vremenski period bilo zapušteno.

Još u septembru 2018. godine Sektor za lokalni razvoj Općine Stari Grad pripremio je projekat o izgradnji igrališta koji je poslan turskoj Općini Selcukly-Konya, a u julu 2019. godine načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić potpisao je Protokol o izgradnji dječjeg igrališta kod vrtića “Bajka” sa načelnikom Općine Selcukly-Konya.

Iako smo ograničeni prostornim kapacitetima, u proteklom periodu smo uložili mnogo napora i novca kako bismo obezbijedili kvalitetne prostore kako za igru i zabavu za najmlađe stanovnike, tako i za sport i rekreaciju za sve naše građane. Općina je već raspisala tender za odabir izvođača radova za izgradnju igrališta kod vrtića “Bajka”.

Ibrahim Hadžibajrić, 27.07.2019.

Iz Općine Stari Grad Sarajevo naveli su da je izgradnja igrališta finansirana od strane turske Općine Selcukly-Konya u iznosu od 15.000 KM, dok će Općina izdvojiti oko 5.000 KM. Na prostoru od 100 metara kvadratnih je planirano postavljanje gumene podloge uz potreban mobilijar: metalna kula sa toboganom, njihalica, vrtuljak i klackalica.

U novembru 2019. godine javnost je obaviještena da su radovi na izgradnji pomenutog dječijeg igrališta započeli, te da teku predviđenom dinamikom.

Projektom je planirano da se na igralištu, na površini od 100 metara kvadratnih, postavi podloga, metalna kula s toboganom, njihalica, vrtuljak i klackalice. Projekat košta oko 20.000 KM. Općina Selçuklu ga finansira sa 15.000 KM, a Općina Stari Grad sa 5.000 KM. Završeno je ravnanje, tamponiranje i nabijanja terena do nosivosti predviđene projektom. Sada se vrše pripreme za postavljanje tzv anti-stresne podloge na koju će se stavljati mobilijar.

Saopćenje, Općina Stari Grad Sarajevo, 12.11.2019.

Krajem decembra 2019. godine iz Općine Stari Grad saopćeno je da su radovi na izgradnji pomenutog igrališta okončani .

Prošle sedmice završena je izgradnja dječijeg igrališta za mališane iz vrtića „Bajka“ na Vrbanjuši, a na mjestu koje je nekad bilo obraslo travom i korovom danas je uređena površina za dječake i djevojčice koji pohađaju ovaj vrtić. Na stotinjak kvadratnih metara napravljene su dvije površine sa podlogom na kojima se nalazi sve ono što mališane raduje: njihalica, vrtuljak, klackalice, kao i velika metalna kula sa kućicom i toboganom.

Saopćenje, Općina Stari Grad Sarajevo, 25.12.2019.

S obzirom da su radovi na izgradnji dječijeg igrališta ispred vrtića “Bajka” uspješno okončani, Istinomjer će načelniku Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahimu Hadžibajriću dati ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!