Vrtić “Bajka” uskoro će dobiti novo dječje igralište

Na već duže vremena zapuštenom prostoru ispred vrtića “Bajka” koji se nalazi u Logavinoj ulici u Općini Stari Grad, u septembru 2019. godine najavljena je izgradnja dječjeg igrališta.

Još u septembru 2018. godine Sektor za lokalni razvoj Općine Stari Grad pripremio je projekat o izgradnji igrališta koji je poslan turskoj Općini Selcukly-Konya, a u julu 2019. godine načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić potpisao je Protokol o izgradnji dječjeg igrališta kod vrtića “Bajka” sa načelnikom Općine Selcukly-Konya.

Iako smo ograničeni prostornim kapacitetima, u proteklom periodu smo uložili mnogo napora i novca kako bismo obezbijedili kvalitetne prostore kako za igru i zabavu za najmlađe stanovnike, tako i za sport i rekreaciju za sve naše građane. Općina je već raspisala tender za odabir izvođača radova za izgradnju igrališta kod vrtića “Bajka”.

Ibrahim Hadžibajrić, 27.07.2019.

Iz Općine Stari Grad Sarajevo naveli su da je izgradnja igrališta finansirana od strane turske Općine Selcukly-Konya u iznosu od 15.000 KM, dok će općina izdvojiti oko 5.000 KM. Na prostoru od 100 metara kvadratnih je planirano postavljanje gumene podloge uz potreban mobilijar: metalna kula sa toboganom, njihalica, vrtuljak i klackalica. 

U novembru 2019. godine javnost je obaviještena da su radovi na izgradnji pomenutog dječijeg igrališta započeli, te da teku predviđenom dinamikom.

Projektom je planirano da se na igralištu, na površini od 100 metara kvadratnih, postavi podloga, metalna kula s toboganom, njihalica, vrtuljak i klackalice. Projekat košta oko 20.000 KM. Općina Selçuklu ga finansira sa 15.000 KM, a Općina Stari Grad sa 5.000 KM. Završeno je ravnanje, tamponiranje i nabijanja terena do nosivosti predviđene projektom. Sada se vrše pripreme za postavljanje tzv anti-stresne podloge na koju će se stavljati mobilijar.

Saopćenje, Općina Stari Grad Sarajevo, 12.11.2019.

S obzirom da su radovi na izgradnji dječijeg igrališta ispred vrtića “Bajka” započeli i da teku planiranom dinamikom, Istinomjer će načelniku Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahimu Hadžibajriću dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti da li će obnova objekta biti završena u datom roku.

(Istinomjer.ba)

Još nema dogovora o povećanju najniže plate u Republici Srpskoj

Vlada Republike Srpske na sjednici održanoj 7. novembra ove godine utvrdila je set zakona koji se odnose na povećanje...

Objekti za smještaj migranata biće “sa humanitarnog i svakog drugog aspekta pripremljeni”?

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić nedavno je izjavio da je pripremljen program “sa mjerama za koje smatra da bi bile vrlo efikasne u odnosu prema ilegalnim...SNSD je učestvovao u prenosu nadležnosti s RS na BiH

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), Mirko Šarović u svom obraćanju na nedavno održanoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), na kojoj se raspravljalo o položaju bh. entiteta...