Rekonstrukcija osnovnih škola u Visokom teče po planu

Aktivnosti na realizaciji infrastrukturnih radova na osnovnim i srednjim školama na području Opštine Visoko u toku su još od 2017. godine., te su iste nastavljene i u tekućoj godini.

U tom cilju, krajem februara 2019. godine potpisan je ugovor između predstavnice Opšine Visoko, opštinske načelnice Amre Babić i izvođača navedenih radova, odnosno firmi „Vizija“ d.o.o. Visoko, „Šing“ d.o.o. Visoko i „Arcon-in“ d.o.o. Zenica kojom prilikom su najavljeni radovi na sljedećim školama:

  • OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Donje Moštre (Radovlje) – konverzija grijanja
  • OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Veliko Čajno – konverzija grijanja i zamjena portala
  • OŠ „Kulin Ban“ Visoko – sanacija krova sportske sale i zamjena portala
  • OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Dobrinje – zamjena portala
  • OŠ „Safvet-beg Bašagić“ Visoko – zamjena portala
  • OŠ „Alija Nametak“ Buci – sanacija sanitarnih čvorova
  • OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Podvinci – sanacija krovnih prostorija

Nakon potpisivanja ugovora načelnica Babić podvukla je da obrazovanje predstavlja veoma važan segment društva, te u tom kontekstu istakla prioritete opštinske administracije na čijem je čelu:

Godinama unazad brinemo se o našim školama, direktorima, nastavnicima i učenicima, kroz njihovu promociju, takmičenja i manifestacije. Trenutno smo usmjereni na prioritete osnovnih škola koje pokušavamo sanirati, uz raspoloživa sredstva iz Budžeta Općine Visoko za 2019.godinu. Nastojimo ravnomjerno, pošteno i pravedno rasporediti sredstva po svim školama i naseljenim mjestima, želeći da gradimo sistem društva jednakih vrijednosti.

Amra Babić, 27.02.2019.

Početkom maja ove godine Babićeva je obišla nekoliko osnovnih škola na kojima su se, u skladu sa potpisanim ugovorom, trebali izvršiti dogovoreni radovi.

Tako je prilikom posjete utvrđeno da su u O.Š. “Alija Nametak“ sanirani mokri čvorovi, izmijenjeni portali i uređeno školsko dvorište u kojem je i kutak za učenike, a u O.Š. “Safvet-beg Bašagić” pored zamjene dotrajalih portala na sportskoj sali, sanirani su i mokri čvorovi, te uređena zelena površina u školskom dvorištu.

Kada je u pitanju OŠ “Kulin Ban”, na njoj je završen projekat sanacije krova sportske sale te zamijenjena stolarija, a očekuje se da će uskoro biti sanirani i mokri čvorovi.

Obzirom da su radovi na osnovnim školama u poodmakloj fazi, Istinomjer obećanju načelnice Opštine Visoko, Amri Babić u vezi radova na rekonstrukciji pomenutih osnovnih škola daje ocjenu radi se na tome, te ćemo nastaviti pratiti implementaciju ovoga projekta.

(Istinomjer.ba)

Kanalizacija stigla, asfalt na čekanju

Desetogodišnji projekat izgradnje kanalizacije u Bijeljini privodi se kraju, ali jedan broj ulica u tom gradu nakon...

Općina Čapljina i službeno postala Grad Čapljina

Početkom marta 2017. godine iz ureda načelnika Čapljine, Smiljana Vidića saopćeno je da je pokrenuta inicijativa da ova općina dobije status grada. Nakon dvije godine od pokretanja inicijative...


Simbol Sarajeva dobija osvjetljenje u narednim mjesecima

Testno osvjetljenje jedne strane releja na brdu Hum urađeno je 20. maja 2019. godine, dok bi u konačnici, za nekoliko mjeseci relej trebao biti u potpunosti osvijetljen. Naime, kako se navodi...