Besplatni udžbenici za 440 prvačića sa područja Visokog

Roditelji prvačića sa područja Visokog u ovoj školskoj godine neće se morati izlagati troškovima nabavke udžbenika obzirom da je gradonačelnica ovog grada, Amra Babić, kako je i najavila u julu ove godine, podijelila komplete udžbenika za 440 mališana koja u školskoj 2019/2020 godini započinju svoje osnovnoškolsko obrazovanje.

Naime, u saopćenju koje je objavljeno 07. avgusta 2019. godine navodi se da će “Grad Visoko ove godine obezbijediti besplatne udžbenike za 440 đaka prvaka koji će svoje redovno osnovno obrazovanje započeti u 6 osnovnih škola na području Visokog”.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su kroz Budžet Grada Visoko za 2019. godinu, a njihova nabavka će, kako se navodi, biti  realizovana putem škola.

Pozivamo roditelje da ne kupuju udžbenike i da se ne izlažu bespotrebnim troškovima. Učenicima i njihovim roditeljima želimo uspješan početak obrazovnog ciklusa, puno sreće, zdravlja i veselja.

Amra Babić, 07.08.2019.

S tim u vezi, 02. septembra 2019. godine u saopćenju Grada Visoko navodi se da je gradonačelnica Babić prilikom posjete osnovnim školama uručila prigodne poklone i komplete udžbenika za 440 učenika iz 6 osnovnih škola koje se nalaze na području ovog grada.

S obzirom na pomenute aktivnosti Istinomjer će gradonačelnici Visokog, Amri Babić dati ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Stvaraju se uslovi za obnovu Bistričke stanice

U junu 2019. godine, odlukom Gradskog vijeća (GV) Grada Sarajeva kojom je omogućeno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa...

Koliko je SDA imala zastupnica u Skupštini USK od 1996. godine do danas

U svom nedavnom istupu u javnosti, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA, Šemsudin Dedić pored ostalog je govorio o, kako je rekao, pomacima koje je SDA...

Povećanja prostornih i kadrovskih kapaciteta za potrebe predškolskog obrazovanja u KS

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo nedavno je saopćeno da je pokrenuta procedura “da se udvostruči broj sati obaveznog predškolskog programa za djecu u godini pred polazak...