Besplatni udžbenici za 440 prvačića sa područja Visokog

Roditelji prvačića sa područja Visokog u ovoj školskoj godine neće se morati izlagati troškovima nabavke udžbenika obzirom da je gradonačelnica ovog grada, Amra Babić, kako je i najavila u julu ove godine, podijelila komplete udžbenika za 440 mališana koja u školskoj 2019/2020 godini započinju svoje osnovnoškolsko obrazovanje.

Naime, u saopćenju koje je objavljeno 07. avgusta 2019. godine navodi se da će “Grad Visoko ove godine obezbijediti besplatne udžbenike za 440 đaka prvaka koji će svoje redovno osnovno obrazovanje započeti u 6 osnovnih škola na području Visokog”.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su kroz Budžet Grada Visoko za 2019. godinu, a njihova nabavka će, kako se navodi, biti  realizovana putem škola.

Pozivamo roditelje da ne kupuju udžbenike i da se ne izlažu bespotrebnim troškovima. Učenicima i njihovim roditeljima želimo uspješan početak obrazovnog ciklusa, puno sreće, zdravlja i veselja.

Amra Babić, 07.08.2019.

S tim u vezi, 02. septembra 2019. godine u saopćenju Grada Visoko navodi se da je gradonačelnica Babić prilikom posjete osnovnim školama uručila prigodne poklone i komplete udžbenika za 440 učenika iz 6 osnovnih škola koje se nalaze na području ovog grada.

S obzirom na pomenute aktivnosti Istinomjer će gradonačelnici Visokog, Amri Babić dati ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

15 raseljenih i izbjeglih porodica u Bileći dobilo krov nad glavom

Početkom marta 2018. godine ozvaničen je početak realizacije projekta izgradnje stambene zgrade za 15 porodica...

Radovi na poddionici Buna-Počitelj odvijaju se “zadovoljavajućom dinamikom”

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislava Bevande kao izvođača radova, te Denisa...Jedinstvene “beskontaktne kartice” i “elektronski čitači” još uvijek nisu u primjeni

Vlada Kantona Sarajevo je 29. marta ove godine, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela zaključak kojim je obavezala KJKP Gras i Centrotrans - Eurolines da omoguće korisnicima prevoza...