Besplatni udžbenici za 440 prvačića sa područja Visokog

Roditelji prvačića sa područja Visokog u ovoj školskoj godine neće se morati izlagati troškovima nabavke udžbenika obzirom da je gradonačelnica ovog grada, Amra Babić, kako je i najavila u julu ove godine, podijelila komplete udžbenika za 440 mališana koja u školskoj 2019/2020 godini započinju svoje osnovnoškolsko obrazovanje.

Naime, u saopćenju koje je objavljeno 07. avgusta 2019. godine navodi se da će “Grad Visoko ove godine obezbijediti besplatne udžbenike za 440 đaka prvaka koji će svoje redovno osnovno obrazovanje započeti u 6 osnovnih škola na području Visokog”.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su kroz Budžet Grada Visoko za 2019. godinu, a njihova nabavka će, kako se navodi, biti  realizovana putem škola.

Pozivamo roditelje da ne kupuju udžbenike i da se ne izlažu bespotrebnim troškovima. Učenicima i njihovim roditeljima želimo uspješan početak obrazovnog ciklusa, puno sreće, zdravlja i veselja.

Amra Babić, 07.08.2019.

S tim u vezi, 02. septembra 2019. godine u saopćenju Grada Visoko navodi se da je gradonačelnica Babić prilikom posjete osnovnim školama uručila prigodne poklone i komplete udžbenika za 440 učenika iz 6 osnovnih škola koje se nalaze na području ovog grada.

S obzirom na pomenute aktivnosti Istinomjer će gradonačelnici Visokog, Amri Babić dati ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Da li su rudnici u FBiH zaista postali samo nelikvidna “crna rupa”?

Višegodišnji nemar nadležnih u pogledu upravljanja rudnicima u FBiH isplivao je na vidjelo nakon što je Porezna uprava...

Banja Luka uskoro dobija savremeni azil za pse?

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banja Luka, Petar Bilčar nedavno je najavio izgradnju novog, “savremenog” azila za pse s ciljem da se “iznađe trajno rješenje za smještaj napuštenih...Za tri mjeseca društveni dom u Mišinom hanu u novom ruhu

U četvrtak, 18.09.2019. godine, počela je obnova društvenog doma u Mišinom hanu, a što je najavljeno od strane gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića u maju 2019. godine. Projekat obnove...