Ispunjeno

Okončana prva faza radova u Kranjčevićevoj ulici

Nakon što je krajem jula 2019. godine potpisan sporazum o realizaciji projekta rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Kranjčevićeva načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić istakao je da je pored sanacije vodovodne mreže, po okončanju radova, planirano i asfaltiranje ove ulice.

Nedugo nakon što su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Kranjčevićeva okončani, o čemu je Istinomjer pisao, javnost je obaviješena o skorom početku radova na asfaltiranju ove ulice. Iz Općine Centar su istakli da je planirano vađenje “postojećih ivičnjaka, uklanjanje ostataka starog asfalta, te podloge na saobraćajnici, umjesto koje će biti ugrađen novi tamponski sloj”, nakon čega će biti ugrađeno “1.156 metara novih ivičnjaka gdje je također planirana ugradnja i izdignutih ivičnjaka zbog sprečavanja nepropisnog parkiranja motornih vozila”. Za projekat su izdvojena sredstva u vrijednosti od oko 517.300 KM, a rok za okončanje radova je 60 dana.

Jako smo zadovoljni što danas počinjemo definitivno rješavati problem koji je činio građane općine Centar nesretnim, kada je u pitanju ova saobraćajnica koja je do sada bila raskopana, i zahvalan sam našim sugrađanima na njihovom strpljenju. Danas smo započeli sanaciju kolovoza i pješačke staze na ovom dijelu putne komunikacije. Projektom i potpisanim ugovorom rok za završetak ovih radova je 60 dana, ali ćemo od izvođača radova tražiti da radi u dvije smjene u punom kapacitetu kako bi ovaj rok bio što kraći.

Nedžad Ajnadžić, 19. mart 2020.

Dva mjeseca kasnije, sredinom maja 2020. godine, javnost je obaviještena da su “radnici građevinske firme “Grakop” uspjeli postaviti završni sloj asfalta na dijelu Kranjčevićeve ulice između Alipašine i Fra Anđela Zvizdovića”, čime je okončana prva faza radova na asfaltiranju i saniranju ovog dijela ulice Kranjčevićeva.

Na dijelu Kranjčevićeve ulice, osim novog asfalta na kolovozu, također je urađena nivelacija šahtova, šibera i rešetki za odvodnju površinskih voda, kao i ugradnja novih betonskih ivičnjaka. Za nadzor ovog projekta zadužena je firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

Saopćenje, Općina Centar Sarajevo, 15. maj 2020.

S obzirom na činjenicu da su radovi na asfaltiranju i sanaciji na dijelu ulice Kranjčevićeva, između Alipašine i Fra Anđela Zvizdovića okončani u najavljenom roku od 60 dana, Istinomjer će pomenuto obećanje načelnika Općine Centar, Nedžada Ajnadžića ocijeniti ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!