Uskoro rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže na djelu ulice Kranjčevićeva

Kako je ranije najavljeno iz Općine Centar, 30. jula 2019. godine potpisan je Sporazum o sufinansiranju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na djelu ulice Kranjčevićeva. 

Pomenuti sporazum potpisali su ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić, načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić i direktor KJKP “Vodovod i kanalizacija”, Enver Hadžiahmetović.

Ministar Mandić je tom prilikom istakao da se radi o rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže na djelu “od popularne “karingtonke”’ do zgrade gdje se snimala “Viza za budućnost””, dok je načelnik Ajnadžić zamolio građane za strpljenje dok se budu izvodili radovi, te uputio “riječi iskrene zahvalnosti ministru Mandiću zbog njegovog angažmana”.

Potpisivanjem današnjeg sporazuma regulisana su međusobna prava i obaveza sporazumnih strana pri realizaciji navedenog projekta, i to njegove prve faze koja podrazumijeva rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže na dijelu ulice Kranjčevićeva, precizno od spoja sa ulicom Alipašina do spoja sa ulicom Fra Anđela Zvizdovića. Ministarstvo je osiguralo 570.000 KM, a ostatak od 950.000 KM će obezbijediti Općina Centar, dok će kompletna investicija koštati 3.600.000 KM.

Saopćenje, Vlada KS, 30.07.2019.

Nakon potpisivanja Sporazuma naglasili su da će građani tokom izvođenja radova imati uredno vodosnabdijevanje, te da bi radovi na rekonstrukciji trebali početi “krajem augusta ili početkom septembra”, a  radovi bi “trebali trajati 90 dana”.

Istinomjer će pratiti da li se radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže na djelu ulice Kranjčevićeva započeti krajem avgusta ili početkom septembra kako je i najavljeno, kao i da li će radovi biti okončani u najavljenom roku od 90 dana.

(Istinomjer.ba)

Povećanja prostornih i kadrovskih kapaciteta za potrebe predškolskog obrazovanja u KS

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo nedavno je saopćeno da je pokrenuta procedura “da se...

Ambulanta Višnjik nije počela sa radom “početkom oktobra”

Nakon što je krajem aprila 2019. godine obišao zgradu u izgradnji u Bolničkoj ulici u Sarajevu, gdje je planirano da budu smještene prostorije nove ambulante porodične medicine “Višnjik”, načelnik...Mandić obećao veliku rekonstrukciju vodovodne mreže na proljeće

Gostujući u jutarnjem programu televijizije N1, u ponedjeljak 7. oktobra, ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo (KS), Srđan Mandić, govorio je o dosadašnjem radu kantonalne...