Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Kranjčevićeva

Kako je ranije najavljeno, 30. jula 2019. godine potpisan je Sporazum o sufinansiranju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na djelu ulice Kranjčevićeva.

Sporazum o sufinansiranju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na djelu ulice Kranjčevićeva potpisali su ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo (KS), Srđan Mandić, načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić i direktor KJKP “Vodovod i kanalizacija”, Enver Hadžiahmetović.

Potpisivanjem današnjeg sporazuma regulisana su međusobna prava i obaveza sporazumnih strana pri realizaciji navedenog projekta, i to njegove prve faze koja podrazumijeva rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže na dijelu ulice Kranjčevićeva, precizno od spoja sa ulicom Alipašina do spoja sa ulicom Fra Anđela Zvizdovića.

Saopćenje, Vlada KS, 30.07.2019.

Ministar Mandić je tom prilikom istakao da se radi o rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže na djelu “od popularne “karingtonke” do zgrade gdje se snimala “Viza za budućnost”, dok je načelnik Ajnadžić zamolio građane za strpljenje dok se budu izvodili radovi, te uputio “riječi iskrene zahvalnosti ministru Mandiću zbog njegovog angažmana”.

Nakon potpisivanja Sporazuma naglasili su da će građani tokom izvođenja radova imati uredno vodosnabdijevanje, te da bi radovi na rekonstrukciji trebali početi “krajem augusta ili početkom septembra”, a  radovi bi “trebali trajati 90 dana”.

Ipak, radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ovoj ulici započeli su tek početkom novembra 2019. godine, a iz KJKP Vodovod i kanalizacije d.o.o. Sarajevo naveli su da je razlog kašnjenja to “što radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Dolina i Magribija nisu završeni na vrijeme, što je bio uslov za početak radova u ulici Kranjčevićeva, a za izvođenje radova u ovim ulicama angažovan je izvođač od strane Općine Centar”. 

Rekonstrukcija vodovodne mreže će se izvoditi u dužini oko 1053 metara. Naglašavamo da će prilikom izvođenja ovih radova, biti obezbijeđeno nesmetano vodosnabdijevanje za građane. Za realizaciju rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Kranjčevićeva, ranije je potpisan Sporazum između Vlade KS i ViK-a, u vrijednosti od 1. 600 000,00 KM. Općina Centar je preuzela obavezu vraćanja saobraćajnice u prvobitno stanje.

Saopćenje, KJKP Vodovod i kanalizacije d.o.o. Sarajevo, 01.11.2019.

Iako je početak radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Kranjčevićeva započeo kasnije nego što je prvobitno planirano, Istinomjer će Vladi Kantona Sarajevo za početak aktivnosti na ovom projektu dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo pratiti dalju reaizaciju ovog projekta.

(Istinomjer.ba)

Grad Trebinje: Treća godina mandata na čelu sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem

U trećoj godini mandata Gradske Uprave Trebinje, na čelu sa Mirkom Ćurićem, nastavljena je realizacija infrastrukturnih...

I Šulića “obavezuje” Rezolucija o vojnoj neutralnosti RS

Gostujući u emisiji “Novi dan” N1 televizije poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Denis Šulić dotakao se, između ostalog i Rezolucije o zaštiti ustavnog...Okončana rekonstrukcija Rustempašine ulice na Ilidži

Krajem maja tekuće godine, a povodom početka rekonstrukcije Velike aleje na Ilidži, ministar  saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo (KS), Adnan Šteta najavio je i aktivnosti na rekonstrukciji drugih...