Ispunjeno

Okončana rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Kranjčevićeva

Kako je ranije najavljeno, 30. jula 2019. godine potpisan je Sporazum o sufinansiranju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na djelu ulice Kranjčevićeva.

Sporazum o sufinansiranju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na djelu ulice Kranjčevićeva potpisali su tadašnji ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo (KS), Srđan Mandić, načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić i direktor KJKP “Vodovod i kanalizacija”, Enver Hadžiahmetović.

Potpisivanjem današnjeg sporazuma regulisana su međusobna prava i obaveza sporazumnih strana pri realizaciji navedenog projekta, i to njegove prve faze koja podrazumijeva rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže na dijelu ulice Kranjčevićeva, precizno od spoja sa ulicom Alipašina do spoja sa ulicom Fra Anđela Zvizdovića.

Saopćenje, Vlada KS, 30. juli 2019.

Iz Vlade KS su istakli da se radi o rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže na djelu “od popularne “karingtonke” do zgrade gdje se snimala serija “Viza za budućnost”, a nakon potpisivanja Sporazuma naglašeno je da će građani tokom izvođenja radova imati uredno vodosnabdijevanje, te da bi radovi na rekonstrukciji trebali početi “krajem augusta ili početkom septembra”, kao i da bi radovi “trebali trajati 90 dana”.

Ipak, radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ovoj ulici započeli su tek početkom novembra 2019. godine, a iz KJKP Vodovod i kanalizacije d.o.o. Sarajevo naveli su da je razlog kašnjenja to “što radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Dolina i Magribija nisu završeni na vrijeme, što je bio uslov za početak radova u ulici Kranjčevićeva, a za izvođenje radova u ovim ulicama angažovan je izvođač od strane Općine Centar”.

Rekonstrukcija vodovodne mreže će se izvoditi u dužini oko 1053 metara. Naglašavamo da će prilikom izvođenja ovih radova, biti obezbijeđeno nesmetano vodosnabdijevanje za građane. Za realizaciju rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Kranjčevićeva, ranije je potpisan Sporazum između Vlade KS i ViK-a, u vrijednosti od 1. 600 000,00 KM. Općina Centar je preuzela obavezu vraćanja saobraćajnice u prvobitno stanje.

Saopćenje, KJKP Vodovod i kanalizacije d.o.o. Sarajevo, 01. novembar 2019.

Iako je početak radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Kranjčevićeva započeo kasnije nego što je prvobitno planirano, radovi koji su započeli početkom novembra 2019. godine odvijali su se planiranim tokom. Sredinom marta 2020. godine iz ViK-a su obavijestili javnost da su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže okončani, dok će asfaltiranje Kranjčevićeve ulice biti u nadležnosti Općine Centar koja je obezbijedila 517.300 KM.

U ulici Kranjčevićeva okončani su radovi na rekonstrukciji transportnog cjevovoda profila DN 500 mm u dužini cca 390 metara, distributivnog cjevovoda profila DN 200 mm u dužini cca 390 metara i distributivnog cjevovoda profila DN 150 mm u dužini cca 75 metara. Tokom jučerašnjeg dana vršeni su radovi na izradi veze DN 200/200 mm, na potezu Kranjčevićeva ugao Alipašina ulica. U sklopu rekonstrukcije distributivnih cjevovoda, izvršeni su i radovi na rekonstrukciji kućnih priključaka.

Saopćenje, Vodovod i kanalizacija doo Sarajevo, 13. mart 2020.

S obzirom na to da su radovi uspješno okončani, Istinomjer će za projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Kranjčevićeva Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture KS dati ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!