Uskoro rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže na djelu ulice Kranjčevićeva

Kako je ranije najavljeno iz Općine Centar, 30. jula 2019. godine potpisan je Sporazum o sufinansiranju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na djelu ulice Kranjčevićeva. 

Pomenuti sporazum potpisali su ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić, načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić i direktor KJKP “Vodovod i kanalizacija”, Enver Hadžiahmetović.

Ministar Mandić je tom prilikom istakao da se radi o rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže na djelu “od popularne “karingtonke”’ do zgrade gdje se snimala “Viza za budućnost””, dok je načelnik Ajnadžić zamolio građane za strpljenje dok se budu izvodili radovi, te uputio “riječi iskrene zahvalnosti ministru Mandiću zbog njegovog angažmana”.

Potpisivanjem današnjeg sporazuma regulisana su međusobna prava i obaveza sporazumnih strana pri realizaciji navedenog projekta, i to njegove prve faze koja podrazumijeva rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže na dijelu ulice Kranjčevićeva, precizno od spoja sa ulicom Alipašina do spoja sa ulicom Fra Anđela Zvizdovića. Ministarstvo je osiguralo 570.000 KM, a ostatak od 950.000 KM će obezbijediti Općina Centar, dok će kompletna investicija koštati 3.600.000 KM.

Saopćenje, Vlada KS, 30.07.2019.

Nakon potpisivanja Sporazuma naglasili su da će građani tokom izvođenja radova imati uredno vodosnabdijevanje, te da bi radovi na rekonstrukciji trebali početi “krajem augusta ili početkom septembra”, a  radovi bi “trebali trajati 90 dana”.

Istinomjer će pratiti da li se radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže na djelu ulice Kranjčevićeva započeti krajem avgusta ili početkom septembra kako je i najavljeno, kao i da li će radovi biti okončani u najavljenom roku od 90 dana.

(Istinomjer.ba)

Na narednoj sjednici Skupštine KS izbor nove ministrice za obrazovanje, nauku i mlade?

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo (KS),  Zineta Bogunić 19.07.2019. godine podnijela je ostavku...

Istočno Novo Sarajevo uskoro dobija savremeno opremljeno gradsko pozorište?

Direktor Javne ustanove za kulturu - Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, Mladen Janković najavio je da bi ova opština do jeseni naredne godine trebala da dobije “multifunkcionalano, savremeno...Izgradnja novih vodovodnih sistema u Banja Luci trebala bi započeti ove jeseni

Ove jeseni na području grada Banja Luka trebala bi započeti izgradnja novih vodovodnih sistema sa ciljem dovođenja vode u većinu domaćinstava kako sa urbanog, tako i sa ruralnog...