Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Kranjčevićeva

Kako je ranije najavljeno, 30. jula 2019. godine potpisan je Sporazum o sufinansiranju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na djelu ulice Kranjčevićeva.

Sporazum o sufinansiranju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na djelu ulice Kranjčevićeva potpisali su ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo (KS), Srđan Mandić, načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić i direktor KJKP “Vodovod i kanalizacija”, Enver Hadžiahmetović.

Potpisivanjem današnjeg sporazuma regulisana su međusobna prava i obaveza sporazumnih strana pri realizaciji navedenog projekta, i to njegove prve faze koja podrazumijeva rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže na dijelu ulice Kranjčevićeva, precizno od spoja sa ulicom Alipašina do spoja sa ulicom Fra Anđela Zvizdovića.

Saopćenje, Vlada KS, 30.07.2019.

Ministar Mandić je tom prilikom istakao da se radi o rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže na djelu “od popularne “karingtonke” do zgrade gdje se snimala “Viza za budućnost”, dok je načelnik Ajnadžić zamolio građane za strpljenje dok se budu izvodili radovi, te uputio “riječi iskrene zahvalnosti ministru Mandiću zbog njegovog angažmana”.

Nakon potpisivanja Sporazuma naglasili su da će građani tokom izvođenja radova imati uredno vodosnabdijevanje, te da bi radovi na rekonstrukciji trebali početi “krajem augusta ili početkom septembra”, a  radovi bi “trebali trajati 90 dana”.

Ipak, radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ovoj ulici započeli su tek početkom novembra 2019. godine, a iz KJKP Vodovod i kanalizacije d.o.o. Sarajevo naveli su da je razlog kašnjenja to “što radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Dolina i Magribija nisu završeni na vrijeme, što je bio uslov za početak radova u ulici Kranjčevićeva, a za izvođenje radova u ovim ulicama angažovan je izvođač od strane Općine Centar”. 

Rekonstrukcija vodovodne mreže će se izvoditi u dužini oko 1053 metara. Naglašavamo da će prilikom izvođenja ovih radova, biti obezbijeđeno nesmetano vodosnabdijevanje za građane. Za realizaciju rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Kranjčevićeva, ranije je potpisan Sporazum između Vlade KS i ViK-a, u vrijednosti od 1. 600 000,00 KM. Općina Centar je preuzela obavezu vraćanja saobraćajnice u prvobitno stanje.

Saopćenje, KJKP Vodovod i kanalizacije d.o.o. Sarajevo, 01.11.2019.

Iako je početak radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Kranjčevićeva započeo kasnije nego što je prvobitno planirano, Istinomjer će Vladi Kantona Sarajevo za početak aktivnosti na ovom projektu dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo pratiti dalju reaizaciju ovog projekta.

(Istinomjer.ba)

Ne postoji “izborni zakon Federacije BiH”

U svjetlu najnovijih rasprava i pokušaja dogovora u vezi izmjena izborne legislative u BiH, član Predsjedništva SDS-a i...

Sa novim razgovorima o Izbornom zakonu BiH i novi rokovi

Izmjena Izbornog zakona BiH tema je koja je, po ko zna koji put, od strane političkih aktera u BiH još jednom aktuelizirana, te su uslijedila i nova obećanja i licitiranje rokovima u kojima bi se...Deponija “Uborak”- Nova godina, stari problemi

Nakon što je 20.06.2019. godine između gradonačelnika Mostara i mještana sjevernog dijela tog grada postignut dogovor u skladu sa kojim se trebao formirati tim koji će imati predstavnike lokalnog...