Izgradnja O.Š. Šip

Na gradilištu objekta osnovne škole Šip, u ponedjeljak, 3. juna 2019. godine, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić potpisali su aneks Sporazuma o zajedničkom finansiranju izgradnje ove osnovne škole.

Ajnadžić je rekao da izgradnja osnovne škole predstavlja jedan od  najvažnijih projekata, koji će unaprijediti kvalitet života građana MZ “Betanija-Šip”.

Ulaganje u obrazovanje nije trošak, već investicija koja se vraća trostruko. Zadovoljni smo sa ovim što vidimo na terenu. U narednih petnaestak dana očekujemo okončanje tenderske procedure za izbor najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju bloka C. Užurbano radimo, a siguran sam da će ova finansijska dinamika Općine i Kantona rezultirati okončanjem radova do kraja naredne godine.

Nedžad Ajnadžić, 03.06.2019.

Podsjećamo, izgradnja O.Š. na Šipu predstavlja predizborno obećanje koje Istinomjer prati, a koje se našlo u Programskim ciljevima Nedžada Ajnadžića za Lokalne izbore 2016-2020.

Istinomjer će pratiti realizaciju projekta izgradnje ove osnovne škole.

(Istinomjer.ba)

Most u Srpskim Toplicama do kraja iduće godine?

Novi most u Srpskim Toplicama trebao bi biti izgrađen do kraja iduće godine, a prema riječima gradonačelnika Banja...

Uskoro sastanak predstavnika PDP-a i SNSD-a?

U intervjuu koji je predsjednik PDP-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Branislav Borenović dao za portal Vijesti.ba, pored ostalog je najavio i skoro održavanje sastanka...Naredne godine “Vidikovac” na Trebeviću?

Gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka najavio je danas na press konferenciji izgradnju novog objekta "Vidikovac" na Trebeviću. Kako je rekao Skaka, radi se o novoj aktivnosti u sklopu projekta...