Radi se na tome

U toku radovi na izgradnji Bloka C osnovne škole na Šipu

Nakon što je potpisan aneks Sporazuma o zajedničkom finansiranju izgradnje O.Š. Šip u junu ove godine, počeli su radovi na izgradnji Bloka C koji bi trebali biti okončani tokom 2020. godine.

Načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić i ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Zineta Bogunić potpisali su 3. juna 2019. godine aneks Sporazuma o zajedničkom finansiranju izgradnje ove osnovne škole.

Ajnadžić je tom prilikom rekao da izgradnja osnovne škole predstavlja jedan od najvažnijih projekata koji će unaprijediti kvalitet života građana MZ “Betanija-Šip”.

Ulaganje u obrazovanje nije trošak, već investicija koja se vraća trostruko. Zadovoljni smo sa ovim što vidimo na terenu. U narednih petnaestak dana očekujemo okončanje tenderske procedure za izbor najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju bloka C. Užurbano radimo, a siguran sam da će ova finansijska dinamika Općine i Kantona rezultirati okončanjem radova do kraja naredne godine.

Nedžad Ajnadžić, 03.06.2019.

Realizacija projekta izgradnje škole nastavljena je 02. jula 2019. godine potpisivanjem Okvirnog sporazuma za izvođenje radova izgradnje druge faze objekta osnovne škole na Šipu – Blok C. Okvirni sporazum, ukupne vrijednosti 2.093.197,15 KM, sklopljen je na period od tri godine. Sporazumom su utvrđeni uslovi za sklapanje pojedinačnih ugovora o izvođenju radova na izgradnji druge faze škole na Šipu.

Radovi na izgradnji Bloka C počeli su u utorak, 3. septembra 2019. godine, a iz Općine navode da se sve odvija planiranom dinamikom.

Podsjećamo, izgradnja O.Š. na Šipu predstavlja predizborno obećanje koje Istinomjer prati, a koje se našlo u Programskim ciljevima aktuelnog načelnika Općine Centar za Lokalne izbore 2016 – 2020.

S obzirom da su radovi na izgradnji Bloka C osnovne škole na Šipu u toku, Istinomjer će Nedžadu Ajnadžiću dati ocjenu radi se na tome.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!