Počinje gradnja Bloka C osnovne škole na Šipu

U ponedjeljak 3. juna 2019. godine, načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić i ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Zineta Bogunić potpisali su aneks Sporazuma o zajedničkom finansiranju izgradnje ove osnovne škole.

Ajnadžić je tom prilikom rekao da izgradnja osnovne škole predstavlja jedan od  najvažnijih projekata, koji će unaprijediti kvalitet života građana MZ “Betanija-Šip”.

Ulaganje u obrazovanje nije trošak, već investicija koja se vraća trostruko. Zadovoljni smo sa ovim što vidimo na terenu. U narednih petnaestak dana očekujemo okončanje tenderske procedure za izbor najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju bloka C. Užurbano radimo, a siguran sam da će ova finansijska dinamika Općine i Kantona rezultirati okončanjem radova do kraja naredne godine.

Nedžad Ajnadžić, 03.06.2019.

Realizacija projekta izgradnje škole nastavljena je potpisivanjem Okvirnog sporazuma za izvođenje radova izgradnje druge faze objekta osnovne škole na Šipu – Blok C, koji je potpisan 2. jula 2019. godine. Okvirni sporazum, ukupne vrijednosti 2.093.197,15 KM sklopljen je na period od tri godine. Sporazumom su utvrđeni uslovi za sklapanje pojedinačnih ugovora o izvođenju radova na izgradnji druge faze škole na Šipu.

Podsjećamo, izgradnja O.Š. na Šipu predstavlja predizborno obećanje koje Istinomjer prati, a koje se našlo u Programskim ciljevima Nedžada Ajnadžića za Lokalne izbore 2016 – 2020.

S obzirom na poduzete aktivnosti vezane za realizaciju izgradnje Bloka C osnovne škole na Šipu, Istinomjer će Ajnadžiću dati ocjenu radi se na tome.

(Istinomjer.ba)

Prihvaćen zajam za nabavku novih trolejbusa

Prezentirajući bosanskohercegovačkoj javnosti aktivnosti i rezultate Vlade Kantona Sarajevo (KS) u prvih 100 dana...

Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre "u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako...

Kakanj: Završeni radovi na rekonstrukciji dijela dotrajale mreže daljinskog grijanja

U maju ove godine iz Općine Kakanj je saopćeno da će lokalne vlasti nastaviti sa realizacijom projekta rekonstrukcije dotrajale mreže daljinskog grijanja na području ove općine. Krajem maja...