U toku radovi na izgradnji Bloka C osnovne škole na Šipu

Nakon što je potpisan aneks Sporazuma o zajedničkom finansiranju izgradnje O.Š. Šip u junu ove godine, počeli su radovi na izgradnji Bloka C koji bi trebali biti okončani tokom 2020. godine.

Načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić i ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Zineta Bogunić potpisali su 3. juna 2019. godine aneks Sporazuma o zajedničkom finansiranju izgradnje ove osnovne škole.

Ajnadžić je tom prilikom rekao da izgradnja osnovne škole predstavlja jedan od  najvažnijih projekata koji će unaprijediti kvalitet života građana MZ “Betanija-Šip”.

Ulaganje u obrazovanje nije trošak, već investicija koja se vraća trostruko. Zadovoljni smo sa ovim što vidimo na terenu. U narednih petnaestak dana očekujemo okončanje tenderske procedure za izbor najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju bloka C. Užurbano radimo, a siguran sam da će ova finansijska dinamika Općine i Kantona rezultirati okončanjem radova do kraja naredne godine.

Nedžad Ajnadžić, 03.06.2019.

Realizacija projekta izgradnje škole nastavljena je 02. jula 2019. godine potpisivanjem Okvirnog sporazuma za izvođenje radova izgradnje druge faze objekta osnovne škole na Šipu – Blok C. Okvirni sporazum, ukupne vrijednosti 2.093.197,15 KM, sklopljen je na period od tri godine. Sporazumom su utvrđeni uslovi za sklapanje pojedinačnih ugovora o izvođenju radova na izgradnji druge faze škole na Šipu.

Radovi na izgradnji Bloka C počeli su u utorak, 3. septembra 2019. godine, a iz Općine navode da se sve odvija planiranom dinamikom.

Podsjećamo, izgradnja O.Š. na Šipu predstavlja predizborno obećanje koje Istinomjer prati, a koje se našlo u Programskim ciljevima aktuelnog načelnika Općine Centar za Lokalne izbore 2016 – 2020.

S obzirom da su radovi na izgradnji  Bloka C osnovne škole na Šipu u toku, Istinomjer će Nedžadu Ajnadžiću dati ocjenu radi se na tome.

(Istinomjer.ba)

Najavljena i skora sanacija rasvjete Bijele tabije

Reagujući na pismo pod naslovom “Pismo prof. Sanković gradonačelniku Skaki povodom davanja na korištenje dijela...

U toku su radovi na modernizaciji parking prostora u Općini Novi Grad

Općina Novi Grad Sarajevo započela je sa realizacijom projekta kojim bi se mogao riješiti problem loše ili nikako osvijetljenih parking prostora na području ove općine koji je već dugi niz godina...Izgradnja i sanacija stambenih jedinica uništenih ili oštećenih u poplavama i klizištima

U sklopu Programa za oporavak od poplava - stambeno zbrinjavanje, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je ugovore sa preostalih 25 korisnika pomoći za izgradnju i sanaciju stambenih jedinica...