Obnovljene fasade u Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu

Sredinom novembra prošle godine, gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka najavio je skoru obnovu fasada u Štrosmajerovoj ulici u centru grada, a radovi su krenuli sa početkom nove građevinske sezone.

U Štrosmajerovoj ulici, čitava desna strana bit će uređena.”

Abdulah Skaka, 08.11.2018.

I u septembru prošle godine, načelnik sarajevske općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić takođe je najavio skoru realizaciju ovog projekta.

Raditi će se fasade u Štrosmajerovoj ulici, to će finansirati Gradska uprava.”

Ibrahim Hadžibajrić, 01.09.2018.

Obnova fasada, kako je saopšteno iz Gradske uprave koja i finansira ovaj projekat, počela je 07. marta, a povodom početka radova gradonačenik Sarajeva je rekao:  

Vraćamo stari sjaj objektima u najužem centru grada. Fasade su naše lice, identifikacija Grada. Ovi objekti svojim arhitektonskim izgledom i vrijednošću zaslužuju našu posebnu brigu. Ovakvi projekti stvaraju ambijent ugodnog življenja, ali i uljepšavaju ukupan dojam i uspomene gostiju i turista koji u sve većem broju dolaze u bh. prijestolnica.”

Abdulah Skaka, 07.03.2019.

Ovih dana radovi na obnovi fasada u Štrosmajerovoj ulici privode se kraju, a skele su skinute sa većine objekata u ovoj ulici.

S obzirom da se realizacija projekta obnove fasada u Štrosmajerovoj ulici, koji je Skaka najavio krajem prošle godine uspješno završava, Istinomjer će obećanje ocijeniti kao ispunjeno. 

(Istinomjer.ba)

Podneseni zahtjevi nadležnima da se spriječi zatvaranje mostarskog udruženja “Sunce”

Mostarskom udruženju ”Sunce” koje vodi brigu o osobama sa intelektualnim i ostalim poteškoćama prijeti prestanak...

Realizovan projekt „Proizvedeno bez GMO“

Povodom završetka implementacije projekta „Proizvedeno bez GMO“, 21. maja ove godine održana je i press konferencija na kojoj je saopćeno da je Bosna i Hercegovina postala “prva država u regionu”...


SBB odgovorio na poziv SDA

Nakon održanih Opštih izbora u oktobru 2018. godine, Savez za bolju budućnost (SBB) bio je jedan od političkih subjekata čiji su visoki zvaničnici u javnosti u nekoliko navrata iznosili...