Neispunjeno

Novi saziv Vijeća ministara BiH neće biti formiran ni u aprilu

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović izjavio je krajem marta kako je uvjeren da će novi saziv Vijeća ministara BiH biti formiran tokom aprila ove godine.

O formiranju novog saziva Vijeća ministara BiH govori se već nekoliko mjeseci, pa je tako Dragan Čović još u decembru 2018. godine izjavio da bi Vijeće ministara BiH trebalo biti formirano do kraja januara 2019. godine. Formiranje Vijeća ministara BiH za sredinu marta ove godine najavljivali su i član predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i bivši član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, no konkretan dogovor o formiranju Vijeća ministara BiH još uvijek nije postignut.

Čak je i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović tokom sastanka sa ambasadorom Republike Turske u Bosni i Hercegovini, Haldunom Koçom, 28. marta u Banja Luci, između ostalog, razgovarao i o formiranju novog saziva Vijeća ministara BiH.

S tim u vezi Čubrilović je “izrazio uvjerenje da će u toku aprila biti formiran legitimni Savjet ministara BiH i konačno biti primjenjeni rezultati prošlogodišnjih opštih izbora, te da će to omogućiti bolju i funkcionalniju saradnju svih nivoa vlasti”.

S obzirom da do formiranja novog saziva Vijeća ministara tokom aprila nije došlo, Nedeljko Čubrilović će od Istinomjera dobiti ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!