Neispunjeno

Nije formalizovan dogovor SDS-a i PDP-a za Lokalne izbore 2020. godine

Predsjednici SDS-a i PDP-a, Mirko Šarović i Branislav Borenović krajem februara ove godine održali su sastanak u Banja Luci, a jedna od tema bila je i saradnja ovih političkih subjekata u kontekstu Lokalnih izbora 2020. godine.

“Definisali smo lokalne zajednice gdje je potrebno pružiti više otpora”, s tim u vezi izjavio je Šarović te najavio da će dogovor SDS-a i PDP-a u narednom periodu biti formalizovan u okviru sporazuma:

Naš dogovor bit će formalizovan u okviru sporazuma, da ostvarimo svoje ciljeve koji bi trebali da učine boljom Republiku Srpsku.

Mirko Šarović, 24. februar 2020.

U međuvremenu, koalicije SDS-a i PDP-a koje se odonose na zajedničke kandidate za gradonačelnike i načelnike opština dogovorene su i dogovaraju se u jednom broju opština i gradova, pored ostalih u Banja Luci, Trebinju, Čelincu, Istočnom Sarajevu, Bijeljini te još nekim drugim.

Međutim, suprotno Šarovićevim najavama, nije potpisan, odnosno formalizovan bilo kakav okvirni sporazum između SDS-a i PDP-a a koji bi definisao u kojim “lokalnim zajednicama je potrebno pružiti više otpora”.

S tim u vezi, Istinomjer obećanju Mirka Šarovića daje ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!