Ispunjeno

Stanivuković je zajednički kandidat SDS-a i PDP-a za gradonačelnika Banjaluke

Tokom gostovanja na BN televiziji 8. maja 2020. godine, predsjednik SDS-a Mirko Šarović, govorio je, između ostalog, i o nastupu SDS-a na Lokalnim izborima 2020. godine, te je najavio da će u Banjaluci opozicija izaći sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika. Nešto više od dva mjeseca kasnije SDS je podržao Draška Stanivukovića za gradonačelnika grada na Vrbasu.

Šarović je u emisiji “Puls” rekao da SDS planira da ima kandidata za načelnika u svakoj opštini, te je tada najavio da će u Banjaluci opozicija izaći sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika.

Velike promjene će se, uvjeren sam, desiti u Hercegovini, u Trebinju ako se neke stvari poslože, vjerovatno i u Prijedoru jer mislim da će Prijedor biti iznenađenje, ali i Banjaluka u kojoj će biti zajednički kandidat opozicije. Sposobni smo da donesemo tu istorijsku promjenu u glavnom gradu Republike Srpske.

Mirko Šarović, 8. maj 2020.

Mirko Šarović i predsjednik PDP-a Branislav Borenović, 19. jula 2020. godine, potpisali su sporazum kojim će ove dvije stranke imati zajedničkog kandidat za gradonačelnika Trebinja. SDS-ovog kandidata Iliju Stankovića podržali su i Lista za pravdu i red te Hercegovački narodni pokret.

Čestitam svim subjektima koji su podržali našeg zajedničkog kandidata. Čestitam Iliji kandidaturu. Mislim da je kandidat koji može donijeti boljitak Trebinju. Radi se o kandidatu sa bogatom karijerom i siguran sam da će u kampanji koja je pred nama pokazati sve svoje kvalitete.

Mirko Šarović, 19. juli 2020.

Tri dana kasnije, odnosno 22. jula, Šarović i Borenović su potpisali sporazum kojim je SDS podržao Draška Stanivukovića, PDP-ovog kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

Imamo pravog kandidata koji zna šta je potrebno ovom gradu, ne samo sloboda, nego i vizija kako bi sutra u prvom mandatu ili drugom imali evropsku Banjaluku koju RS zaslužuje. Vjerujemo da ćemo pod vodstvom Drašaka Stanivukovića to imati.

Mirko Šarović, 22. juli 2020.

Pored SDS-a, Stanivukoviću je podršku dao i Pokret “Banjaluka zove”.

S obzirom na to da je SDS dao podršku Drašku Stanivukoviću za gradonačelnika Banjaluke, Istinomjer će obećanje Mirka Šarovića ocijeniti ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!