Na proljeće u park “Šume prijateljstva”

Općina Stari Grad, na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, najavila je u februaru ove godine otvorenje novog parka “Gradska šuma” koji se nalazi na lokalitetu Grdonj.

Naše službe će prema ubrzanoj proceduri završiti preostale administrativne poslove, a sami radovi u parku već su završeni. Dogovorili smo se da svečano otvaranje parka ‘Gradske šume’ bude 30. aprila kako bi građani mogli da ga koriste već od 01. maja kada će mnogi poželjeti da odu u prirodu. Ovaj park im zaista nudi sve.

Ibrahim Hadžibajrić, 06.02.2019.

Pomoćnica načelnika, Almedina Porča potvrdila je za Istinomjer da iako je prvobitno otvorenje planirano za prvi maj isto je prolongirano za treći maj, zbog dolaska delegacije iz Republike Turske koji su finansirali projekat.

Nermin Demirović direktor KJP “Sarajevo-šume”, koje će upravljati i rukovoditi ovim prirodnim parkom, rekao je da je u sve sadržaje uloženo oko 800.000 KM, te je naglasio da je ulaz za sve posjetioce besplatan.

Park “Šume prijateljstva” posjeduje uređene staze za šetnju, amfiteatar, dječije igralište, sprave za vježbanje, šadrvane, hladnjake, restoran, suvenirnice, pet javnih česmi, portirnicu, a pored toga ima i malo vještačko jezero, prostor za piknike, te veliki vidikovac.

S obzirom da je Park “Šume prijateljstva” otvoren i u funkciji, Istinomjer će obećanje načelnika Hadžibajrića ocijeniti ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Završena rekonstrukcija Velike Aleje na Ilidži

Rekonstrukcija Velike Aleje na Ilidži, tema je koja se godinama pojavljuje u medijima, a nova najava uslijedila je u...

Općina Stari Grad:U toku je realizacija četiri infrastrukturna projekta

Shodno ranijim najavama načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahima Hadžibajrića u ovoj općini se istovremeno realizuje nekoliko velikih infrastrukturnih projekata. U Općini Stari Grad...


Općina Centar obezbijedila prostor za “Spomen sobu za ubijenu djecu Sarajeva”

Načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić je u martu 2019. godine izjavio da će prostor za realizaciju projekta “Spomen soba za ubijenu djecu Sarajeva” biti obezbjeđen u ulici Džidžikovac. S tim...