Na proljeće u park “Šume prijateljstva”

Općina Stari Grad, na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, najavila je u februaru ove godine otvorenje novog parka “Gradska šuma” koji se nalazi na lokalitetu Grdonj.

Naše službe će prema ubrzanoj proceduri završiti preostale administrativne poslove, a sami radovi u parku već su završeni. Dogovorili smo se da svečano otvaranje parka ‘Gradske šume’ bude 30. aprila kako bi građani mogli da ga koriste već od 01. maja kada će mnogi poželjeti da odu u prirodu. Ovaj park im zaista nudi sve.

Ibrahim Hadžibajrić, 06.02.2019.

Pomoćnica načelnika, Almedina Porča potvrdila je za Istinomjer da iako je prvobitno otvorenje planirano za prvi maj isto je prolongirano za treći maj, zbog dolaska delegacije iz Republike Turske koji su finansirali projekat.

Nermin Demirović direktor KJP “Sarajevo-šume”, koje će upravljati i rukovoditi ovim prirodnim parkom, rekao je da je u sve sadržaje uloženo oko 800.000 KM, te je naglasio da je ulaz za sve posjetioce besplatan.

Park “Šume prijateljstva” posjeduje uređene staze za šetnju, amfiteatar, dječije igralište, sprave za vježbanje, šadrvane, hladnjake, restoran, suvenirnice, pet javnih česmi, portirnicu, a pored toga ima i malo vještačko jezero, prostor za piknike, te veliki vidikovac.

S obzirom da je Park “Šume prijateljstva” otvoren i u funkciji, Istinomjer će obećanje načelnika Hadžibajrića ocijeniti ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Vlada FBiH da nagradi rukometnu reprezentaciju BiH sa 100.000 KM

Nakon što je rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila plasman na naredno evropsko prvenstvo, zastupnik...

Naredno proljeće bez odmora za učenike u Kantonu Sarajevo

Odluka o uvođenju proljetnog odmora u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo (KS) koja je donesena prije dvije godine već je izvjesno vrijeme bila predmet kritika. Tako je ministrica...Od 1. jula niže cijene rominga

Iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH 4. aprila ove godine saopćeno je da je potpisan regionalni sporazum o smanjenju cijena usluga rominga te da će cijene u javnim mobilnim komunikacijskim...