Na proljeće u park “Šume prijateljstva”

Općina Stari Grad, na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, najavila je u februaru ove godine otvorenje novog parka “Gradska šuma” koji se nalazi na lokalitetu Grdonj.

Naše službe će prema ubrzanoj proceduri završiti preostale administrativne poslove, a sami radovi u parku već su završeni. Dogovorili smo se da svečano otvaranje parka ‘Gradske šume’ bude 30. aprila kako bi građani mogli da ga koriste već od 01. maja kada će mnogi poželjeti da odu u prirodu. Ovaj park im zaista nudi sve.

Ibrahim Hadžibajrić, 06.02.2019.

Pomoćnica načelnika, Almedina Porča potvrdila je za Istinomjer da iako je prvobitno otvorenje planirano za prvi maj isto je prolongirano za treći maj, zbog dolaska delegacije iz Republike Turske koji su finansirali projekat.

Nermin Demirović direktor KJP “Sarajevo-šume”, koje će upravljati i rukovoditi ovim prirodnim parkom, rekao je da je u sve sadržaje uloženo oko 800.000 KM, te je naglasio da je ulaz za sve posjetioce besplatan.

Park “Šume prijateljstva” posjeduje uređene staze za šetnju, amfiteatar, dječije igralište, sprave za vježbanje, šadrvane, hladnjake, restoran, suvenirnice, pet javnih česmi, portirnicu, a pored toga ima i malo vještačko jezero, prostor za piknike, te veliki vidikovac.

S obzirom da je Park “Šume prijateljstva” otvoren i u funkciji, Istinomjer će obećanje načelnika Hadžibajrića ocijeniti ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Podneseni zahtjevi nadležnima da se spriječi zatvaranje mostarskog udruženja “Sunce”

Mostarskom udruženju ”Sunce” koje vodi brigu o osobama sa intelektualnim i ostalim poteškoćama prijeti prestanak...

Obnovljene fasade u Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu

Sredinom novembra prošle godine, gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka najavio je skoru obnovu fasada u Štrosmajerovoj ulici u centru grada, a radovi su krenuli sa početkom nove građevinske...Stari most u Klepcima na Bregavi zaštićen od propadanja

Nakon što je u februaru ove godine Opština Čapljina izradila Projekat hitnih konzervatorsko restauratorskih radova na Starom mostu u Klepcima na rijeci Bregavi, za predviđene radove dobijena je i...