Na proljeće u park “Šume prijateljstva”

Općina Stari Grad, na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, najavila je u februaru ove godine otvorenje novog parka “Gradska šuma” koji se nalazi na lokalitetu Grdonj.

Naše službe će prema ubrzanoj proceduri završiti preostale administrativne poslove, a sami radovi u parku već su završeni. Dogovorili smo se da svečano otvaranje parka ‘Gradske šume’ bude 30. aprila kako bi građani mogli da ga koriste već od 01. maja kada će mnogi poželjeti da odu u prirodu. Ovaj park im zaista nudi sve.

Ibrahim Hadžibajrić, 06.02.2019.

Pomoćnica načelnika, Almedina Porča potvrdila je za Istinomjer da iako je prvobitno otvorenje planirano za prvi maj isto je prolongirano za treći maj, zbog dolaska delegacije iz Republike Turske koji su finansirali projekat.

Nermin Demirović direktor KJP “Sarajevo-šume”, koje će upravljati i rukovoditi ovim prirodnim parkom, rekao je da je u sve sadržaje uloženo oko 800.000 KM, te je naglasio da je ulaz za sve posjetioce besplatan.

Park “Šume prijateljstva” posjeduje uređene staze za šetnju, amfiteatar, dječije igralište, sprave za vježbanje, šadrvane, hladnjake, restoran, suvenirnice, pet javnih česmi, portirnicu, a pored toga ima i malo vještačko jezero, prostor za piknike, te veliki vidikovac.

S obzirom da je Park “Šume prijateljstva” otvoren i u funkciji, Istinomjer će obećanje načelnika Hadžibajrića ocijeniti ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Raspuštanje Skupštine opštine Teslić-nakon Vlade RS na potezu Narodna skupština RS

Načelnik Opštine Teslić, Milan Miličević je još 19.02.2019. godine u jednom od svojih intervjua najavio svoj prvi korak...

Vlada FBiH ispituje stanje u Zavodu “Pazarić”

Nakon što je je na sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta o stanju u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić govorio direktor tog zavoda Redžep Salić, premijer...


Započela izgradnja dječijeg igrališta u Aleji ambasadora

Na Darivi, u Aleji ambasadora započela je izgradnja velikog dječijeg igrališta simboličnog naziva “Park mira” čiju je izgradnju Općina Stari Grad najavila krajem prošle godine. Ovaj projekat...