Na proljeće u park “Gradska šuma”

Iz Općine Stari Grad najavljeno je otvorenje novog parka “Gradska šuma”, koje bi kako je načelnik Ibrahim Hadžibajrić rekao, trebalo otvoriti svoja vrata za posjetioce od 01. maja 2019. godine.

Naše službe će prema ubrzanoj proceduri završiti preostale administrativne poslove, a sami radovi u parku već su završeni. Dogovorili smo se da svečano otvaranje parka ‘Gradske šume’ bude 30. aprila kako bi građani mogli da ga koriste već od 01. maja kada će mnogi poželjeti da odu u prirodu. Ovaj park im zaista nudi sve.

Ibrahim Hadžibajrić, 06.02.2019.

Park “Gradska šuma” nalazi se na putu prema izletištu Barice, a ponudit će restoran, pet javnih česmi, vidikovac, amfiteatar, suvenirnicu, bife, drveni most, jezerce, klupe, šadrvane, 25 kućica za piknik, dječije igralište, fitness prostor, staze za šetnju, konferencijsku salu i mnoge druge sadržaje.

Istinomjer će pratiti da li će se otvorenje parka “Gradska šuma” desiti 30. aprila 2019. godine, te nakon toga park biti dostupan građanima kako je i najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Uskoro potpisivanje ugovora o gradnji poddionice Vranduk – Ponirak na autoputu A1

Nakon što je kompanija Autoceste FBiH odabrala najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju autoputa A1 od Zenice prema sjeveru...

Od naredne godine novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj?

Ministrica finansija Republike Srpske, Zora Vidović najavila je da će naredne godine biti uspostavljen novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj. U okviru panela “Digitalizacija poreskog...Hoće li biti riješen problem raskrsnice u naselju Ramići?

Zbog, kako se navodi, dešavanja većeg broja saobraćajnih nesreća na raskrsnici koja se nalazi na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor i putevima prema naseljima Dragočaj i Ramići, gradonačelnik...