Akif Fazlić

Politička partija: SDA

Trenutna pozicija: Načelnik Općine Ilijaš

Akif Fazlić rođen je 18.05.1955. godine u Sarajevu. Osnovnu školu završio je u Podlugovima, a srednju ekonomsku u Sarajevu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, na Odsjeku poslovne ekonomije 1979. godine.

Iste godine zaposlio se u “Željezari” Ilijaš, te je u ovom poslovnom subjektu obavljao poslove Šefa službe za plan i analizu i Šefa službe za računovodstvo i finansije. U periodu od 1992. do 1995. godine bio je član Ratnog predsjedništva općine Ilijaš. U periodu od 1996. do 2012. godine obavljao je poslove pomoćnika općinskog načelnika u Službi za privredu, finansije i investicije općine Ilijaš. 2012. godine obnašao je dužnost izvršnog direktora JKP Vodostan Ilijaš. Na Općim izborima 2012. i 2016. godine izabran je za Općinskog načelnika.

Posjeduje Certifikate iz oblasti korporativnog upravljanja i realizacije projekata OSCE-a, UNDP-a i SIDA-e. Interni je auditor za standard ISO 9001:2008

Dobitnik je najvećeg općinskog priznanja “Plakete i grba Općine”, koja mu je dodijeljena od strane Općinskog vijeća Ilijaš za doprinos razvoju lokalne zajednice. Oženjen je i otac dvoje djece.

Izvor: Općina Ilijaš

Obećanja
Ispunjeno sa zakašnjenjem 1
Ispunjeno 1
Neispunjeno 2
Pitajte Istinomjer!