Uskoro rekonstrukcija dionice puta Stari Ilijaš – Malešići

U ponedeljak, 16. septembra načelnik Općine Ilijaš, Akif Fazlić održao je radni sastanak sa ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnanom Štetom na kojem se govorilo o budućim planovima vezano za cestogradnju u ovoj općini.

Kao jedan od prioritetnih projekata čijoj realizaciji bi se trebalo postupiti navedena je rekonstrukcija puta Stari Ilijaš-Malešići.

Drugi značajan projekat je dionica ceste od Starog Ilijaša do mosta u Malešićima. Dakle, nešto što smo zadnje dvije godine pripremali i najavljivali. Ono što se desilo pa je došlo do neke vrste zastoja u realizaciji projekta jeste da smo novim regulacionim planom definisali potpuno drugačije i puno bolje performanse tog poteza. Uradit će se rekonstrukcija koja podrazumijeva trotoare sa obje strane i izgradnju kanalizacije. Direkcija privodi kraju izradu glavnog projekta, Općina je uradila projekat kanalizacije i sve to ćemo inkorporirati u jedan projekat. Do kraja godine izdat će se građevinska dozvola, a potom će Direkcija početkom naredne godine raspisati tender i radovi mogu započeti na proljeće 2020.

Akif Fazlić, 16.09.2019.

Istinomjer će pratiti da li će do kraja godine biti okončane sve potrebne procedure kako bi izvođenje radova na dionici puta Stari Ilijaš – Malešići moglo početi na proljeće 2020.

(Istinomjer.ba)

Uspostava hemodijaliznog centra u Goraždu tokom 2020. godine?

Iako se uspostava hemodijaliznog centra u Goraždu obećava već nekoliko godina, ovo pitanje još uvijek nije riješeno,...

Novo Vijeće ministara BiH do Nove godine?

Uvjeren, kako kaže, da će Zoran Tegeltija na današnjoj 4. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biti imenovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, predsjedavajući Kluba...Od 01.01.2020. uvodi se “odgovornost za nepoštovanje odluka NS RS”?

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik polovinom novembra tekuće godine najavio je da će “prijedlog izmjena Krivičnog zakonika Republike Srpske kojima će biti uvedena odgovornost...