Radi se na tome

U toku rekonstrukcija sportske plohe kod OŠ “Hašim Spahić”

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić (SDA) najavio je u junu ove godine da će rekonstrukcija sportske plohe ispred OŠ “Hašim Spahić” biti završena do jeseni. Iz Općine je početkom augusta 2023. godine saopćeno da su radovi u toku, da je uklonjen asfaltni sloj i dio tampona te da slijedi zamjena opreme i rekvizita.

Izvor: Općina Ilijaš

Gostujući u programu TVSA 13.6.2023. godine, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić govorio je o tome kada se može očekivati realizacija rekonstrukcije sportske plohe ispred OŠ “Hašim Fazlić”:

Završili smo već tenderske procedure i ovih dana potpisujemo ugovore za rekonstrukciju dva sportska igrališta u samom gradu Ilijašu. To je sportska ploha kod OŠ “Hašim Spahić”. Vrijednost projekta je negdje 395 hiljada KM. Obzirom da je sve završeno, nadam se da ćemo s početka jeseni imati potpuno realiziran taj projekat.

Akif Fazlić, 13.6.2023.

U martu 2022. godine tadašnji premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar kulture i sporta KS Samir Avdić posjetili su Općinu Ilijaš i sastali se s načelnikom Fazlićem.

Tom prilikom održan je sastanak na kojem se razgovaralo o saradnji na četiri projekta iz oblasti sportske infrastrukture, a među njima je rekonstrukcija sportske plohe u dvorištu OŠ “Hašim Spahić”.

Želim iskazati zadvoljstvo što su kroz današnji razgovor Vlada KS i resorno ministarstvo u osnovi prihvatili sve ono što je Općina Ilijaš aplicirala i što će se ralizovati praktično sve što smo naznačili, te da ćemo nastojati u vrlo kratkom periodu pokrenuti sve projekte kako bi blagovremeno mogli biti realizovani.

Akif Fazlić, 23.3.2022.

U maju 2023. godine učenici/e i uposlenici/e OŠ “Hašim Spahić” obilježili/e su Dan škole. Tom prilikom pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općine Ilijaš Sanja Zagorac-Jozlić obratila se prisutnima i izjavila da uskoro slijedi zaključivanje ugovora za rekonstrukciju školskog igrališta koje je u vlasništvu Općine.

Početkom augusta 2023. godine iz Općine Ilijaš saopćeno je da je u toku realizacija izgradnje višenamjenske sportske plohe u dvorištu OŠ “Hašim Spahić”, ukupne vrijednosti 353.872 KM. U saopćenju Općine navodi se da je iz općinskog budžeta za ovaj projekat osigurano 90.000 KM, iz budžeta Federacije BiH osigurano je 20.000 KM, dok je iz budžeta Kantona Sarajevo osigurano 250.000 KM.

Iz Općine su također dodali da je na mjestu postojećeg terena uklonjen asfaltni sloj i dio tampona te da se planira “ugradnja novog sloja tampona debljine 20 cm, kao i novog bito-nosivog habajućeg sloja asfalta.

“Potom je planirana zamjena opreme i rekvizita. Dimenzije novog asfaltiranog dijela, bez manipulativnog zaštitnog prostora iza igrališta, iznosit će 33m x 23m”, saopćeno je iz Općine.

Projektom je također predviđeno ograđivanje sportske plohe s ogradom visine četiri metra s istočne, zapadne i južne strane u potpunosti i dijelom sa sjeverne strane. Kada je riječ o sportsko-rekreativnim rekvizitima, predviđa se ugradnja košarkaških konstrukcija, golova malonogometnog terena i stubova za odbojku.

S obzirom na to da je u toku rekonstrukcija sportske plohe ispred OŠ “Hašim Spahić”, Istinomjer obećanju načelnika Akifa Fazlića daje ocjenu radi se na tome te ćemo pratiti da li će radovi biti okončani do početka jeseni, kako je najavio u junu ove godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!