Ispunjeno sa zakašnjenjem

Završena rekonstrukcija sportske plohe kod OŠ “Hašim Spahić”

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić (SDA) najavio je u junu ove godine da će rekonstrukcija sportske plohe ispred OŠ “Hašim Spahić” biti završena do jeseni. Polovinom novembra 2023. iz Općine je saopćeno da su u toku završni radovi na izgradnji sportske plohe, a za Istinomjer je početkom decembra potvrđeno da su radovi završeni.

Screenshot: TVSA

Gostujući u programu TVSA 13.6.2023. godine, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić govorio je o tome kada se može očekivati realizacija rekonstrukcije sportske plohe ispred OŠ “Hašim Fazlić”:

Završili smo već tenderske procedure i ovih dana potpisujemo ugovore za rekonstrukciju dva sportska igrališta u samom gradu Ilijašu. To je sportska ploha kod OŠ “Hašim Spahić”. Vrijednost projekta je negdje 395 hiljada KM. Obzirom da je sve završeno, nadam se da ćemo s početka jeseni imati potpuno realiziran taj projekat.

Akif Fazlić, 13.6.2023.

U martu 2022. godine tadašnji premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar kulture i sporta KS Samir Avdić posjetili su Općinu Ilijaš i sastali se s načelnikom Fazlićem.

Tom prilikom održan je sastanak na kojem se razgovaralo o saradnji na četiri projekta iz oblasti sportske infrastrukture, a među njima je rekonstrukcija sportske plohe u dvorištu OŠ “Hašim Spahić”.

Želim iskazati zadovoljstvo što su kroz današnji razgovor Vlada KS i resorno ministarstvo u osnovi prihvatili sve ono što je Općina Ilijaš aplicirala i što će se realizovati praktično sve što smo naznačili, te da ćemo nastojati u vrlo kratkom periodu pokrenuti sve projekte kako bi blagovremeno mogli biti realizovani.

Akif Fazlić, 23.3.2022.

Početkom augusta 2023. godine iz Općine Ilijaš saopćeno je da je u toku realizacija izgradnje višenamjenske sportske plohe u dvorištu OŠ “Hašim Spahić”, ukupne vrijednosti 353.872 KM. U saopćenju Općine navodi se da je iz općinskog budžeta za ovaj projekat osigurano 90.000 KM, iz budžeta Federacije BiH osigurano je 20.000 KM, dok je iz budžeta Kantona Sarajevo osigurano 250.000 KM.

Projektom je također predviđeno ograđivanje sportske plohe s ogradom visine četiri metra s istočne, zapadne i južne strane u potpunosti i dijelom sa sjeverne strane. Kada je riječ o sportsko-rekreativnim rekvizitima, predviđa se ugradnja košarkaških konstrukcija, golova malonogometnog terena i stubova za odbojku.

Iz Općine je 13.11.2023. saopćeno da su u toku završni radovi na realizaciji projekta izgradnje višenamjenske sportske plohe u dvorištu OŠ “Hašim Spahić” u Ilijašu.

Za Istinomjer je iz Općine potvrđeno da je realizacija ovog projekta okončana 15.11.2023. godine.

S obzirom na to da je završena izgradnja sportske plohe u dvorištu OŠ “Hašim Spahić”, ali ne u roku koji je najavio načelnik Akif Fazlić, Istinomjer će njegovom obećanju iz juna 2023. godine dati ocjenu ispunjeno sa zakašnjenjem.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!