Počeli radovi na izgradnji prve faze reciklažnog dvorišta Ilijaš

U subotu 04. augusta ove godine, počeli su radovi na izgradnji prve faze reciklažnog dvorišta u Ilijašu. Kako se navodi, funkcija ovog reciklažnog dvorišta će biti dvostruka jer će tu otpad moći odlagati građani, ali najviše će služiti na upotrebu KJKP “Rad”, te će značajno doprinijeti smanjenju odlaganja smeća na divlje deponije.

Podsjećamo, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Damir Filipović i načelnik Općine Ilijaš, Akif Fazlić potpisali su aprilu ove godine sporazum o sufinansiranju izgradnje reciklažnog dvorišta Ilijaš.

Općina Ilijaš je u prethodnom periodu mnogo radila na ovom projektu, a ovim sporazumom smo definisali prvu fazu njegove izgradnje. Želim se zahvaliti ministru i ministarstvu koje je uspjelo u budžetu definirati poziciju za ovu namjenu. Ovaj projekt će doprinijeti imidžu Općine Ilijaš.

Akif Fazić, 22.04.2019.

Ugovor za prvu fazu izgradnje reciklažnog dvorišta potpisan je 5. jula, a vrijednost Ugovora je 330.000,00 KM. Rok za izvođenje radova je 90 dana.

Izgradnja reciklažnog dvorišta ima ogroman značaj sa aspekta zaštite okoliša i upravljanjem otpadom i također daje novi imidž općini i gradu Ilijaš. Zadovoljstvo je da smo danas bili u mogućnosti da potpišemo ovaj Ugovor i da kreće realizacija ovog projekta.

Akif Fazlić, 05.07.2019.

Načelnik Fazlić je također ovom prilikom spomenuo da “očekuje da druga faza projekta bude završena naredne godine” čime bi u potpunosti bio finaliziran ovaj projekat.

S obzirom da su radovi na izgradnji prve faze reciklažnog dvorišta Ilijaš počeli, Istinomjer će načelniku Fazliću dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo pratiti da li će se radovi okončati u datom roku.

(Istinomjer.ba)

Prihvaćen zajam za nabavku novih trolejbusa

Prezentirajući bosanskohercegovačkoj javnosti aktivnosti i rezultate Vlade Kantona Sarajevo (KS) u prvih 100 dana...

Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre "u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako...

Kakanj: Završeni radovi na rekonstrukciji dijela dotrajale mreže daljinskog grijanja

U maju ove godine iz Općine Kakanj je saopćeno da će lokalne vlasti nastaviti sa realizacijom projekta rekonstrukcije dotrajale mreže daljinskog grijanja na području ove općine. Krajem maja...