Ispunjeno

Okončani radovi na sanaciji krova Gradske dvorane u Goraždu

U julu 2019. godine gradonačelnik Goražda, Muhamed Ramović potpisao je, kako je navedeno, “dva veoma važna ugovora” sa firmom Kaya Company d.o.o. koja je izvođač radova, a jedan od dva planirana projekta odnosio se na sanaciju Gradske dvorane u Goraždu.

Drugi projekat je, također, vrlo važan a to je rješavanje problema sa kojim smo se susretali dugi niz godina, a odnosi se na rješavanje problema krova Gradske dvorane. Projekat vrijedi 173.429,33 KM od čega smo od Vlade FBiH dobili 150.000,00 KM, dok ostatak sredstava kao i plaćanje izrade projekta i nadzor finansirati će Grad Goražde.

Muhamed Ramović, 24.07.2019.

Početkom oktobra 2019. godine radovi na pomenutom projektu su započeli, a tom prilikom Gradsku dvoranu posjetio je gradonačelnik Goražda, Muhamed Ramović te je istakao da su “radovi malo kasnili, jer se čekalo na mišljenja stručnjaka vezano za određene dijelove projekta i tehnička rješenja kako se ne bi napravila greška”.

Prokišnjavanje Gradske dvorane dugogodišnji je problem u našem gradu i na dobrom smo putu da ga riješimo. Ranije se radilo na rješavanju problema prokišnjavanja, ali nikad problem nije rješen u potpunosti. (…) Nadamo se da će u narednih 60 dana projekat biti završen.

Muhamed Ramović, 02.10.2019.

Krajem decembra 2019. godine za Istinomjer su iz Službe za informisanje Grada Goražde potvrdili da su radovi na sanaciji krova Gradske dvore okončani:

Završeni radovi na sanaciji krova Gradske dvorane ”Mirsad Hurić” u Goraždu. Nakon što je potpisan ugovor o ustupanju radova na sanaciji krova Gradske dvorane sa firmom Kaja Company d.o.o., završeni su radovi na njegovoj izgradnji. Riječ je o vrlo važanom projektu koji se odnosio na rješavanje dugogodišnjeg problema prokišnjavanja krova Gradske dvorane. Projekat je vrijedio oko 180.000,00 KM od čega je Vlada FBiH projekat finansirala sa 150.000,00 KM, dok je ostatak sredstava kao i plaćanje izrade projekta i nadzor finansirao Grad Goražde.

S obzirom da su radovi na sanaciji krova Gradske dvorane u Goraždu uspješno okončani, Istinomjer će gradonačelniku Goražda, Muhamedu Ramoviću za pomenuto obećanje dati ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!