U toku asfaltiranje puta do deponije Trešnjica

Izgradnja pristupnog puta do Centra za upravljanje otpadom Trešnjica, koji se nalazi na području Grada Goražda, aktuelizirana je još polovinom juna 2017. godine potpisivanjem ugovora vrijednog 268.123,62 KM između gradonačelnika Goražda, Muhameda Ramovića i firme “Okac“ d.o.o. o ustupanju radova na izgradnji pristupnog puta prema toj deponiji.

“Svakako, rješavanje ovoga pristupnog puta je sa naše strane i obaveza, ali i rješavanje gorućeg problema i mi ćemo da kažem vrlo brzo moći krenuti sa dislokacijom same deponije Šišeta na područje Trešnjice”, izjavio je tom prilikom Ramović.

Više od godinu dana kasnije gradonačelnik Goražda rekao je da je za taj projekat provedena procedura te osigurana sredtsva:

Nećemo je još uvijek izmjestiti, niti imamo mogućnosti, mada smo mnogo toga uradili kada je u pitanju deponija Trešnjica, za asfaltiranje tog puta osigurana su sredstva. Procedura je provedena, a izdao sam naredbu JKP 6. mart da sa svojom mehanizacijom otvori prvu kasetu na Trešnjici tako da se, po završetku asfaltiranja puta, može nastaviti odlaganje na Trešnjici, a do tada ćemo koristiti Šišeta.

Muhamed Ramović, 18.08.2018.

Podsjećamo, izgradnja pristupnog puta do deponije Trešnjica jedan je od preduslova za dislokaciju deponije Šišeta, o čemu je Istinomjer imao priliku pisati.

Da su radovi na asfaltiranju pristupnog puta prema deponiji Trešnjica u dužini 1.400m2 konačno počeli, potvrdio je 21.06.2019. godine sam gradonačelnik Ramović koji je tokom posjete mjestu izvođenja radova pored ostalog izjavio:

Za ovo asfaltiranje zajedno  sa ugovorom koji smo imali, kao i projektima koje smo pripremili, uložili smo oko 500.000,00 KM. To je finansirano iz Budžeta Grada Goražde. Sa ovim asfaltom riješili smo najveći gorući problem, prilaz budućoj deponiji Trešnjica. Sa ovim mi možemo pripremati kasete i početi sa odlaganjem. Međutim, uporedo sa tim tražimo trajno riješenje za izgradnju regionalne odnosno naše gradske deponije. Očekujemo  podršku i Vlade Kantona u većem kapacitetu. Drago mi je da je ovdje danas i ministar prostornog uređenja i premijerka BPK-a sa saradnicima i da moramo zajednički ovaj projekat privesti kraju. Vidimo da se asfalt postavlja, da je vrlo kvalitetno urađena i ova dionica. Mi nastavljamo dalje do konačnog cilja tj. zvaničnog završetka deponije.

Muhamed Ramović, 21.06.2019.

Istinomjer obećanju gradonačelnika Goražda, Muhamedu Ramoviću u vezi asfaltiranja pristupnog puta prema deponiji Trešnjica daje ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti realizaciju ovoga projekta.

(Istinomjer.ba)

Protiv SDA, pa sa SDA

U ponedjeljak, 15. jula ove godine Povjereništvo Kantonalnog odbora SDP Tuzla jednoglasno je donijelo odluku o...

SDS nije podržao Dodikov veto

Narodna Skupština Republike Srpske (NSRS) podržala je prijedlog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika da blokira stupanje na snagu odluke kojom bi se od Hrvatske tražilo da prekine gradnju...Stanić se predomislio po pitanju vitalnog entitetskog interesa

Nakon što je Predsjedništvo BiH na svojoj 4. redovnoj sjednici usvojilo Zaključak o zvaničnom stavu Bosne i Hercegovine u vezi s nastavkom izgradnje mosta Komarna - Pelješac od strane Republike...