U toku asfaltiranje puta do deponije Trešnjica

Izgradnja pristupnog puta do Centra za upravljanje otpadom Trešnjica, koji se nalazi na području Grada Goražda, aktuelizirana je još polovinom juna 2017. godine potpisivanjem ugovora vrijednog 268.123,62 KM između gradonačelnika Goražda, Muhameda Ramovića i firme “Okac“ d.o.o. o ustupanju radova na izgradnji pristupnog puta prema toj deponiji.

“Svakako, rješavanje ovoga pristupnog puta je sa naše strane i obaveza, ali i rješavanje gorućeg problema i mi ćemo da kažem vrlo brzo moći krenuti sa dislokacijom same deponije Šišeta na područje Trešnjice”, izjavio je tom prilikom Ramović.

Više od godinu dana kasnije gradonačelnik Goražda rekao je da je za taj projekat provedena procedura te osigurana sredtsva:

Nećemo je još uvijek izmjestiti, niti imamo mogućnosti, mada smo mnogo toga uradili kada je u pitanju deponija Trešnjica, za asfaltiranje tog puta osigurana su sredstva. Procedura je provedena, a izdao sam naredbu JKP 6. mart da sa svojom mehanizacijom otvori prvu kasetu na Trešnjici tako da se, po završetku asfaltiranja puta, može nastaviti odlaganje na Trešnjici, a do tada ćemo koristiti Šišeta.

Muhamed Ramović, 18.08.2018.

Podsjećamo, izgradnja pristupnog puta do deponije Trešnjica jedan je od preduslova za dislokaciju deponije Šišeta, o čemu je Istinomjer imao priliku pisati.

Da su radovi na asfaltiranju pristupnog puta prema deponiji Trešnjica u dužini 1.400m2 konačno počeli, potvrdio je 21.06.2019. godine sam gradonačelnik Ramović koji je tokom posjete mjestu izvođenja radova pored ostalog izjavio:

Za ovo asfaltiranje zajedno  sa ugovorom koji smo imali, kao i projektima koje smo pripremili, uložili smo oko 500.000,00 KM. To je finansirano iz Budžeta Grada Goražde. Sa ovim asfaltom riješili smo najveći gorući problem, prilaz budućoj deponiji Trešnjica. Sa ovim mi možemo pripremati kasete i početi sa odlaganjem. Međutim, uporedo sa tim tražimo trajno riješenje za izgradnju regionalne odnosno naše gradske deponije. Očekujemo  podršku i Vlade Kantona u većem kapacitetu. Drago mi je da je ovdje danas i ministar prostornog uređenja i premijerka BPK-a sa saradnicima i da moramo zajednički ovaj projekat privesti kraju. Vidimo da se asfalt postavlja, da je vrlo kvalitetno urađena i ova dionica. Mi nastavljamo dalje do konačnog cilja tj. zvaničnog završetka deponije.

Muhamed Ramović, 21.06.2019.

Istinomjer obećanju gradonačelnika Goražda, Muhamedu Ramoviću u vezi asfaltiranja pristupnog puta prema deponiji Trešnjica daje ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti realizaciju ovoga projekta.

(Istinomjer.ba)

Nova ministrica za obrazovanje, nauku i mlade u KS neće biti imenovana u septembru

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo (KS),  Zineta Bogunić 19.07.2019. godine podnijela je ostavku...

Tek će “opsežno” da se pregovara o izgradnji gasovoda

Nakon sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom u okviru Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu koji je održan početkom juna ove godine, Milorad Dodik najavio je realizaciju projekta...

Do Blihinog vodopada uskoro novom pristupnom stazom?

Vodopad Blihe ili "Blihin skok" u sklopu parka prirode "Blihin vodopad" stavljen je pod zaštitu kao spomenik prirode. Početak izgradnje pristupne staze do ove prirodne znamenitosti i turističke...