Uskoro četiri stambena objekta za pripadnike romske populacije u Goraždu?

U srijedu, 29. maja 2019. godine u Gradskoj upravi Goražde potpisani su ugovori za izvođenje radova na izgradnji stambenih objekata za pripadnike romske populacije sa područja Goražda.

Naime, potpisana su dva ugovora za izgradnju četiri stambene jedinice u vrijednosti od oko 227 hiljada KM, a rok za izvođenje radova je 120 dana. Sredstva u iznosu od 200 hiljada KM obezbijedilo je državno ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, a ostatak sredstava sufinansirao je Grad Goražde

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Goražda, Muhamed Ramović istakao je zadovoljstvo jer će se ovim projektom konačno riješiti stambeni problem pripadnika romske populacije.

Mi smo prošle godine aplicirali prema državnom ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice projekat vezano za romsku populaciju. Projekat je bodovan visokim ocjenama i dobili smo sredstva u iznosu 200.000,00 KM. Na bazi toga uradili smo projekat i izabran je najpovoljniji izvođač i vidjeli smo da su potrebna određena sredstva sa kojima i mi trebamo da sufinansiramo projekat. Mi smo sufinansirali projekat kao i izradu projektne dokumentacije i nadzor, tako da je naše učešće oko 37.000,00 KM. Ukupna vrijednost oba lota iznosi 226.947,19 KM, jedan je 99.955,63 KM, drugi je 126.991,56 KM. Rok za završetak radova je 120 dana, izvođač je firma Kaja Company iz Goražda i nadamo se da će na vrijeme uraditi ovaj projekat.

Muhamed Ramović, 29.05.2019.

Istinomjer će pratiti dalje aktivnosti kada je u pitanju početak radova na izgradnji stambenih objekata za pripadnike romske populacije u Goraždu, kao i da li će radovi biti okonačni u najavljenom roku od 120 dana.

(Istinomjer.ba)

Hoće li ovaj put RS ipak tužiti FBiH?

Premijer Republike Srpske (RS), Radovan Višković najavio je za kraj juna podnošenje tužbe protiv Federacije Bosne i...

Most u Srpskim Toplicama do kraja iduće godine?

Novi most u Srpskim Toplicama trebao bi biti izgrađen do kraja iduće godine, a prema riječima gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića radovi na izgradnji mosta mogli bi započeti “krajem ljeta i...Do jeseni će biti izgrađen gasovod od Bijeljine do Prijedora?

Nakon nedavno održanog sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom u okviru Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik najavio je realizaciju...