Najave

Uskoro počinje rekonstrukcija mosta i izgradnja kružnog toka u Goraždu

Govoreći o planovima za 2020. godinu u Goraždu iz JP Ceste Federacije BiH najavili su dva značajna projekta za ovaj grad.

Dva pomenuta projekta planirana za 2020. godinu odnose se na potpunu rekonstrukciju Mosta žrtava genocida u Srebrenici, kao i izgradnju kružnog toka u Ulici Maršala Tita, koja se spaja sa Mostom žrtava genocida u Srebrenici i Ulicom Muhidina Mašića Munje na magistralnom putu M20. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 3,5 miliona KM.

Potpisan je ugovor za novi lot u okviru kojeg će se realizovati dva nova projekta koji se odnose na potpunu rekonstrukciju Mosta žrtava genocida u Srebrenici i kružni tok u ulici Maršala Tita koja se spaja sa Mostom žrtava genocida u Srebrenici i ulicom Muhidina Mašića Munje na magistralnom putu M20. Vrlo je važno da ćemo dobiti moderni kružni tok i novi most, jer je ovaj dotrajao.

Muhamed Ramović, 16. decembar 2019.

Nakon što je krajem januara 2020. godine održan sastanak između predstavnika Grada Goražda i JP Ceste Federacije BiH, javnost je obavještena da realizacija projekta rekonstrukcije Mosta žrtava genocida u Srebrenici i izgradnje kružnog toka počinje 03. marta 2020. godine.

Za 03. mart planiran je zvanični početak radova i ovom prilikom molimo naše građane da imaju razumijevanje tokom izvođenja radova.

Muhamed Ramović, 23. januar 2020.

Istinomjer će pratiti buduće aktivnosti na realizaciji pomenutog projekta, kao i da li će radovi započeti 03. marta 2020. godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!