Uskoro sanacija preostalih zgrada u goraždanskom naselju Vitkovići?

Gradonačelnik Goražda, Muhamed Ramović potpisao je 24. jula 2019. godine, kako je navedeno, “dva veoma važna ugovora” sa firmom Kaya Company d.o.o. koja će biti izvođač radova na planiranim infrastrukturnim projektima, a jedan od dva pomenuta projekta se odnosi na sanaciju zgrada u goraždanskom naselju Vitkovići.

Prva faza sanacije zgrada u naselju Vitkovići završena je tokom prošle godine, a radove je u toj fazi finansiralo Federalno ministratsvo okoliša i turizma.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Ramović naveo je da je vrijednost ove faze projekta sanacije pomenutih zgrada “132.407,73 KM od čega sa 100.000,00 KM učestvuje Federalno ministarstvo okoliša i turizma, a ostatak finansira Grad Goražde”, dok je rok za izvođenje radova 90 dana.

Mi smo ministrici uputili molbu za finansiranje sanacije i ostatka zgrada koje nisu rekonstruisane u sklopu prvog dijela projekta, gdje smo naišli na razumjevanje i odobrena su nam sredstva za realizaciju pomenutog projekta. Proveli smo potrebne procedure i evo danas potpisujemo ugovore za implementaciju drugog dijela projekta sanacije stambenih zgrada u naselju Vitkovići.

Muhamed Ramović, 24.07.2019.

Istinomjer će pratiti dalje aktivnosti na projektu sanacije zgrada u goraždanskom naselju Vitkovići, kao i da li će radovi na sanaciji biti okončani u roku od 90 dana od uvođenja u posao.

(Istinomjer.ba)

Na narednoj sjednici Skupštine KS izbor nove ministrice za obrazovanje, nauku i mlade?

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo (KS),  Zineta Bogunić 19.07.2019. godine podnijela je ostavku...

Istočno Novo Sarajevo uskoro dobija savremeno opremljeno gradsko pozorište?

Direktor Javne ustanove za kulturu - Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, Mladen Janković najavio je da bi ova opština do jeseni naredne godine trebala da dobije “multifunkcionalano, savremeno...Izgradnja novih vodovodnih sistema u Banja Luci trebala bi započeti ove jeseni

Ove jeseni na području grada Banja Luka trebala bi započeti izgradnja novih vodovodnih sistema sa ciljem dovođenja vode u većinu domaćinstava kako sa urbanog, tako i sa ruralnog...