Ispunjeno

Započeli radovi na sanaciji zgrada u goraždanskom naselju Vitkovići

U julu 2019. godine gradonačelnik Goražda, Muhamed Ramović potpisao je, kako je navedeno, “dva veoma važna ugovora” sa firmom Kaya Company d.o.o. koja je izvođač radova na planiranim projektima. S tim u vezi, jedan od dva pomenuta projekta odnosi se na sanaciju zgrada u goraždanskom naselju Vitkovići koje nisu bile obuhvaćene prvom fazom sanacije tokom prošle godine.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Ramović naveo je da je vrijednost ove faze projekta “132.407,73 KM od čega sa 100.000,00 KM učestvuje Federalno ministarstvo okoliša i turizma, a ostatak finansira Grad Goražde”, dok je rok za izvođenje radova 90 dana.

Mi smo ministrici uputili molbu za finansiranje sanacije i ostatka zgrada koje nisu rekonstruisane u sklopu prvog dijela projekta, gdje smo naišli na razumjevanje i odobrena su nam sredstva za realizaciju pomenutog projekta. Proveli smo potrebne procedure i evo danas potpisujemo ugovore za implementaciju drugog dijela projekta sanacije stambenih zgrada u naselju Vitkovići.

Muhamed Ramović, 24.07.2019.

Početkom oktobra 2019. godine, javnost je obaviještena da su radovi na sanaciji zgrada započeli, a tom prilikom gradonačelnik Ramović posjetio je ovo naselje i istakao da je riječ “o veoma bitnom projektu”, te da će radovi biti okončani u najavljenom roku od 90 dana.

Ovo je zadnja faza u sklopu projekta rješavanja problema prokišnjavanja potkrovnih stanova u naselju Vitkovići. U sklopu prvog dijela rješeno je 15 zgrada, dok u drugom dijelu rješavamo devet zgrada.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice, Dževad Bekrija, 08.10.2019.

Početkom marta 2020. godine pomoćnik gradonačelnika Goražda, Enver Adžem potvrdio je za Istinomjer da su radovi uspješnookončani.

Ovim Istinomjer pomenuto obećanje ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!