Uskoro počinje rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju Grdonj?

Iz Općine Centar Sarajevo nedavno je saopćeno da će, shodno zahtjevu stanovnika mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“, uskoro započeti prva faza rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju Grdonj.

Na zahtjev građana i Savjeta Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“ ovaj projekat smo uvrstili u ovogodišnji plan izvršenja budžeta Općine Centar. Tokom planiranih radova biće postavljeno oko 480 metara novih vodovodnih cijevi. Radi se o veoma zahtjevnom i stejnovitom terenu za koje je kao izvođač radova odabrana firma „Vodovod i kanalizacija“ koja će po završetku projekta preuzeti upravljanje ovim novim vodovodom, što je za nas kao Općinu jako bitno. Na ovaj način ćemo riješiti redovno vodosnabdijevanje stanovnika Grdonja. U budućnosti također planiramo nastaviti sa realizacijom ovakvih projekata koji imaju za cilj poboljšanje uslova života naših stanovnika.

Rašid Karamustafić, šef Odsjeka za investicije i komunalni razvoj Općine Centar, 20.11.2019.

Sporazum o finansiranju radova prve faze izgradnje vodovodne mreže za potrebe naselja Grdonj potpisan je 20. novembra ove godine, a prema odredbama potpisanog sporazuma rok za završetak radova je 90 dana od njihovog početka. U ime Općine Centar, kao finansijera projekta, sporazum je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić, a vrijednost prve faze ovog projekta, kako je saopćeno, iznosi oko 182.000 KM.

Istinomjer će pratiti da li će realizacija prve faze projekta biti realizovana u najavljenom roku.

 

(Istinomjer.ba)

Obnova osnovnih škola u Banja Luci

U maju 2019. godine najavljena je obnova 16 osnovnih škola na području Banja Luke do kraja 2019. godine. Na...

Deponija “Uborak”- Nova godina, stari problemi

Nakon što je 20.06.2019. godine između gradonačelnika Mostara i mještana sjevernog dijela tog grada postignut dogovor u skladu sa kojim se trebao formirati tim koji će imati predstavnike lokalnog...Područje Brčkog nikada nije bilo dijelom Republike Srpske

U svom javnom obraćanju građanima Prijedora, zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Draško Stanivuković je pored ostalog ustvrdio da je nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma Republika Srpska...